Zatlers par savu dzīvokli domās pēc valdības izveidošanas

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Bijušais Valsts prezidents, tagadējais Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers, par savām dzīvokļa lietām interesēsies pēc valdības izveidošanas, jo tagad tas neesot aktuālākais jautājums, pastāstīja ZRP pārstāve Daiga Holma.

Pēc Holmas teiktā, Zatlers patlaban ir ļoti aizņemts koalīcijas sarunās, tāpēc personīgām lietām neatliekot laika.

Kā ziņots, VAS "Valsts nekustamie īpašumi" (VNĪ) piedāvājusi eksprezidentam apmesties bijušajā ASV diplomātu mājvietā Vecrīgā, Smilšu ielā 7, bet viņš pagaidām nav sniedzis atbildi, vai tam piekrīt.

Kā biznesa portālam "Nozare.lv" sacīja VNĪ pārstāve Daiga Laukšteina, šo dzīvokli Smilšu ielā 7 iepriekš izmantoja ASV vēstniecības diplomāti, un dzīvoklis atbrīvojās, kad ASV vēstniecība pārcēlās uz jaunajām telpām Remtes ielā 1. Dzīvoklim Smilšu ielā 7 ir 288 kvadrātmetru platība, un tas ir divstāvīgs, līdz ar to nepieciešamības gadījumā to ir viegli sadalīt divos atsevišķos, pietiekami lielos dzīvokļos.

"Ja Valsts prezidenta kancelejai un Zatleram šis dzīvoklis būs piemērots, tad VNĪ būs ietaupījusi gan laiku, gan līdzekļus, jo nebūs jāizsludina konkurss par dzīvokļa iegādi un tas nebūs jāpērk," sacīja Laukšteina.

Jau ziņots, ka Zatlera pagaidu dzīvoklis tiek īrēts no uzņēmējas Irēnas Pulkinenas, biznesa portālam "Nozare.lv" apstiprināja Pulkinena.

"Ēkā Elizabetes ielā 17 atbrīvojās viens no man piederošajiem trīs dzīvokļiem. Tajā brīdī Valsts kanceleja meklēja dzīvokli Zatleram, es iesniedzu piedāvājumu, un šis dzīvoklis tika izvēlēts," sacīja Pulkinena. Dzīvokļa īres līgums šovasar noslēgts uz 18 mēnešiem.

Izvēlētajā dzīvoklī ir piecas istabas, tā nomas maksa ir 672 lati, neieskaitot pievienotā vērtības nodoklis. Valsts prezidenta kanceleja segs arī dzīvokļa komunālo maksājumu un apsaimniekošanas izmaksas.

Ņemot vērā, ka Zatlers kā persona, kas ieņēma Valsts prezidenta amatu, turpinās pildīt virkni sabiedrisko pienākumu, šīs telpas tiks izmantotas arī darba vajadzībām.

Kā ziņots, Zatlera prezidentūras termiņš beidzās 7.jūlijā. Zatlers uz otro prezidentūras termiņu netika pārvēlēts.

Patlaban Zatlers kā ZRP līderis aktīvi iesaistījies sarunās par jaunās koalīcijas un valdības veidošanu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu