Trīs mīlētākās personības Latvijā - Pauls, Zatlers, Ušakovs

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs mīlētākās personības Latvijā ir komponists Raimonds Pauls, eksprezidents Valdis Zatlers (ZRP) un Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC), liecina "DDB Latvia" veidotais mīlētāko personību tops.

Ceturtā mīlētākā personība Latvijā ir Ventspils mērs Aivars Lembergs, bet piektā - Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V).

Sesto pozīciju šogad noturējis dziedātājs Renārs Kaupers, bet septīto vietu ieņem eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Astotā mīlētākā personība šogad ir leģendārais latviešu hokejists Artūrs Irbe, bet vietu zemāk ir Rīgas "Dinamo" kapteinis Sandis Ozoliņš. Topa desmito vietu ieņem vēl viens sportists - Latvijas šķēpmešanas leģenda Jānis Lūsis.

Savu vietu mīlētāko personību topā šogad saglabājis dziedātājs Lauris Reiniks, kā arī divkārtējā olimpiskā čempione un basketbola leģenda Uļjana Semjonova, bet uz 13.vietu šogad atkāpies olimpisko spēļu čempions un divkārtējais pasaules čempions BMX riteņbraukšanā Māris Štrombergs.

14.vietā ierindojies Saeimas deputāts Raivis Dzintars (VL-TB/LNNK), savukārt vietu zemāk - tenisists Ernests Gulbis.

Pētījums tapis sadarbībā ar žurnālu "Kapitāls" un tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūru "TNS Latvia", aptaujājot vairāk nekā 1000 Latvijas iedzīvotājus. Tāpat kā iepriekšējos gados, mīlētāko zīmolu noteikšanai izmantota starptautiski atzīta un jau 30 pasaules valstīs pielietota metodoloģija "DDB Brand Capital".

Kā ziņots, otro gadu pēc kārtas par mīlētāko zīmolu Latvijā atzīts "Google". Otrajā vietā šogad ierindojies zīmols "Inbox.lv", bet trešajā vietā - "Maxima". Vēl Top10 ir tādi zīmoli kā "Nokia", "Laima", "Rimi", "Swedbank", "Draugiem.lv", "TV3" un "Latvijas Mobilais telefons".

50 mīlētākie zīmoli noskaidroti jau septīto reizi, apkopojot tos "Mīlētāko zīmolu topā". Šogad pētījuma laikā aplūkoti 439 Latvijā sastopami zīmoli, kas tika vērtēti piecās tēla kategorijās - unikalitāte, kvalitāte, izdevīgums, asociēšana un apspriešana.

Topa pilnie rezultāti un plašāks ieskats pētījuma procesā tiks publiskots biznesa žurnāla "Kapitāls" oktobra numurā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu