"Štokija reklāmu" apmaksātājs iepriekš tiesāts

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Privātpersonai Mārim Alleram, kurš apmaksājis vairākas pagājušajā nedēļā medijos izvietotās "'štokija reklāmas", vēl nesen bijis cits uzvārds - Suneps, un 2003.gadā viņš ticis tiesāts par patvaļīgu koku ciršanu.

Maina uzvārdu

Šā gada augusta beigās 1980.gadā dzimušais Māris Suneps apprecējies ar 1980.gadā dzimušo Lieni Alleri un pieņēmis viņas uzvārdu, bet 1.septembrī abi noslēguši laulību līgumu par visas mantas šķirtību, izriet no Uzņēmumu reģistru apkalpojošās firmas SIA "Lursoft" datubāzēs atrodamajām ziņām.

Valmieras pusē uzaugušais un Valmieras Pārgaujas ģimnāziju absolvējušais Suneps 2007.gada 16.oktobrī izveidojis uzņēmumu SIA "S group", kurā pats bijis vienīgais dalībnieks un valdes priekšsēdētājs, taču līdz ar iestūrēšanu laulības ostā šā gada 31.augustā Sunepa izlolotais uzņēmums mainījis nosaukumu uz SIA "Aller group" un par tā vienīgo īpašnieci un vadītāju kļuvusi viņa līgava Liene. Līdz ar to uzņēmums mainījis arī juridisko adresi, "pārceļoties" no Kr.Barona ielas uz Hanzas ielu Rīgā, liecina "Lursoft" dati.

Savulaik Suneps bijis valdes loceklis un dalībnieks arī citos uzņēmumos, tostarp SIA "APK kārba" un nu jau likvidētajā SIA "Hanza auto". Tāpat viņš līdz 2008.gada septembrim strādājis 1948.gadā dzimušajai Dagnijai Sunepai piederošās, 2004.gada novembrī reģistrētās būvkompānijas SIA "M grupa" valdē. Šai firmai kā dažas no darbības nozarēm minētas arī mežsaimniecība, kokmateriālu sagatavošana, zāģēšana, finiera, skaidu plātņu un dažādu citu koka izstrādājumu ražošana.

Uzņēmums kļūst maksātnespējs

2008.gada rudenī tiesa SIA "M grupa" atzinusi par maksātnespējīgu. Kā liecina publiskajos reģistros atrodamie dati, "M grupa" desmit firmām tolaik bijusi parādā vairāk nekā 206 000 latu. Patlaban nav zināms, vai kompānijai ir izdevies norēķināties ar šiem kreditoriem.

Tiesā par koku ciršanu

2003.gada oktobrī M.Suneps kopā ar Jāni Sunepu notiesāts par patvaļīgu koku ciršanu, iznīcināšanu vai bojāšanu, ja ar to radīts būtisks kaitējums. Limbažu rajona tiesa par šo nodarījumu M.Sunepam piespriedusi nosacītu brīvības atņemšanu uz diviem gadiem ar vienu gadu ilgu pārbaudes laiku, bet J.Sunepam - nosacītu brīvības atņemšanu uz deviņiem mēnešiem, nosakot pārbaudes laiku uz vienu gadu. Ar tiesas spriedumu no abiem kopā solidāri nolemts piedzīt arī aptuveni 7000 latu par labu trim personām. Vēlāk šis spriedums stājies spēkā, informēja Limbažu rajona tiesā.

Trenējas šaušanā

Internetā publiski pieejamā informācija liecina, ka kāds 1980.gadā dzimis Māris Suneps ir trenējies loka šaušanas sporta klubā "Amazones". Ar šā kluba vadītāju Eduardu Lapsiņu gan neizdevās sazināties, jo viņa mobilais tālrunis ir izslēgts vai atrodas ārpus uztveršanas zonas.

Publicē politiskās reklāmas Štokenberga nomelnošanai

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā "Latvijas Avīzē" tika publicētas vairākas politiskās reklāmas, kuru iespējamais mērķis varētu būt pašreizējā tieslietu ministra, iekšlietu ministra pienākumu izpildītāja Aigara Štokenberga (V) 11.Saeimas deputāta kandidatūras nomelnošana pirms gaidāmajām vēlēšanām.

Viena no reklāmām vēstīja:

"Nu OK, sashēmoju nodokļus. Ko man tagad - par iekšlietu ministru nebūt? Da sauciet policiju! Ja kas, es esmu viņiem visiem priekšnieks, ha-ha. Viss "štokos" :) Jūsu štokijs."

Reklāmu laukumu apakšējā daļā bija aicinājums lasīt "www.puaro.lv" un "www.pietiek.com", kā arī norāde, ka "politisko reklāmu apmaksā privātpersona Māris Allers".

Portālu veidotāji nepazīstot

Portāla "Puaro.lv" galvenais redaktors, polittehnologs Jurģis Liepnieks apgalvoja, ka viņš nepazīst ne Māri Alleru, ne Māri Sunepu, ne arī Lieni Alleri. Tāpat viņš neko nezinot par uzņēmumu "Aller group".

Arī portāla "Pietiek.com" veidotāji apgalvoja, ka ne Māri Alleru, ne Māri Sunepu viņi nepazīst.

"Pietiek.com" iepriekš izplatītajā paziņojumā gan bija norādīts, ka ""Pietiek.com" ir devis atļauju kādai ar politiku nesaistītai, plašākai sabiedrībai nezināmai privātpersonai brīvi, bez kādas samaksas pārpublicēt "Pietiek.com" publicētos rakstus par virkni personu, tostarp arī par pašreizējo tieslietu ministru Aigaru Štokenbergu". Tomēr "Pietiek.com" rīcībā neesot informācijas, vai "štokija reklāmas" apmaksājusi tā pati persona, kurai portāls piešķīris tiesības pārpublicēt savus rakstus.

Sociālajos saziņas tīklos nekomunicē

Populārākajos interneta sociālajos tīklos 1980.gadā dzimušais "štokija reklāmu" apmaksātājs Allers jeb bijušais Suneps ar savu vārdu un uzvārdu nav reģistrējies. Arī jebkāda cita publiski pieejama informācija par šo personu ir grūti atrodama.

Konkrētiem priekšvēlēšanu aģitācijas tēriņiem izlietoto līdzekļu limita ievērošanu no partiju un ar tām nesaistīto personu puses kontrolēja Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB). Vai tiek veikta pārbaude arī attiecībā uz "Latvijas Avīzē" izvietotajām "štokija reklāmām"?

KNAB pārbaudīs

"Turpinot pēc vēlēšanām izvērtēt likumā noteikto ierobežojumu ievērošanu arī ar partijām nesaistīto personu veiktajā priekšvēlēšanu aģitācijā, pārbaužu gaitā atsevišķi vēl tiek vērtēta šo personu veiktās aģitācijas iespējamā saistība ar partiju kampaņām, tāpēc to rezultāti būs kopā ar partiju deklarāciju pārbaužu rezultātiem," pastāstīja KNAB preses pārstāvis Andris Vitenburgs.

Runājot par partiju vēlēšanu deklarāciju pārbaudēm, Vitenburgs atgādināja, ka saskaņā ar likumu partijām deklarācijas par visiem saviem aģitācijas izdevumiem KNAB jāiesniedz 30 dienu laikā, bet birojam tās jāpārbauda sešu mēnešu laikā un pēc tam jāziņo sabiedrībai par visiem atklātajiem pārkāpumiem kopā, nepubliskojot pirms tam informāciju par atsevišķiem pārkāpumiem.

Tikmēr 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanas jau ir notikušas, un to provizoriskie rezultāti liecina, ka Štokenbergs, kandidējot Zemgales vēlēšanu apgabalā kā "Vienotības" saraksta līderis, parlamentā tomēr nav ticis ievēlēts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu