"Bildes" aicina piedalīties izstādes "Mandalas" veidošanā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Mūzikas un mākslas festivāla "Bildes 2011" ietvaros no 6. līdz 25.oktobrim t/c "Spice Home" un festivāla koncertu laikā Rīgas Kongresu namā būs apskatāma izstāde "Mandalas", informē Tija Auziņa, "Bilžu biroja" direktore. Izstādes eksponātu veidošana tika sākta "Bilžu biroja" rīkotajā vasaras nometnē "Nītaures dzirnavas". Nometnes laikā tapušas mandalas - cirkulāras ģeometriskas vai simboliski tēlainas kompozīcijas, kuras veidojot nometnes dalībnieki meklēja savu stilu, krāsas un simbolus, lai paustu savu vēstījumu vai vēlējumu, mācītos koncentrēties un iegūtu harmoniju.

Nometnē piedalījās: mūziķi - Sandra Bula-Ziemele, Inese Darkeviča, Marts Kristiāns Kalniņš, Ilze Kalve, Uldis Kākulis, Guntars Mucenieks, Imanta Priekule, Valts Pūce, Olga Rajecka, Uldis Timoško, Jānis Vanadziņš, Āris Ziemelis, mākslinieki - Ināra Garklāva, Inguna Krolle-Irbe, Marta Krasta, Sigits Kreivaitis, Inese Mailīte, Linda Stepēna, Guntars Ošenieks, Arvīds Plokšta, Valdis Štrāls, fotogrāfi - Valts Kleins, Ojārs Jansons, aktieris, režisors un dziesminieks Varis Vētra.

"Bilžu birojs" aicina arī citus mūziķus, māksliniekus, fotogrāfus un citu radošo profesiju pārstāvjus iesaistīties mandalu un izstādes veidošanā. Lai dotu ieskatu mandalu veidošanas procesā, 13.septembrī plkst. 16:00 mūzikas kluba "Kaļķu vārti" pagrabiņā aicinām uz tikšanos ar māksliniecēm Ēru Zalcmani un Daci Visnolu, kas vadīja arī mandalu zīmēšanas nodarbības "BILŽU" nometnē. Programmā - mazliet teorijas, praktiski padomi, iepazīšanās ar jau izstādei tapušiem darbiem.

Ieskatu mākslas darbu tapšanā var gūt mūsu mājas lapā www.bildes.lv (skat. resursus).

Interesentus savu dalību aicinām pieteikt līdz otrdienai, 13.septembrim plkst.14:00 uz e-pastu bildes@bildes.lv vai pa tālruni 29282866.

"Bilžu" ietvaros no 16. līdz 18. oktobrim Lielajā Ģildē notiks folka koncerts, jauno dziesminieku autorvakars un blūza koncerts, savukārt no 27. līdz 29. oktobrim Rīgas Kongresu namā notiks JAUNO, NE TIK JAUNO grupu, BĒRNU koncerts un "BILŽU" VETERĀNU koncerts.

Info par koncertiem - "BILŽU BIROJĀ" pa tālruni 29282866 un festivāla mājas lapā www.bildes.lv

Koncertu biļetes – www.bilesuparadize.lv un "Biļešu paradīzes" kasēs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu