Doktora grādus RPIVA nelikumīgi ieguvušas arī pazīstamas personas (13)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: sxc.hu/aprilbell

Starp astoņiem nelikumīgo doktora grāda ieguvējiem Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijā (RPIVA) ir arī Rīgas domes deputāte Baiba Brigmane (V), liecina informācijas augstskolas mājaslapā.

Saskaņā ar Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) rīcībā esošo informāciju, RPIVA, izveidojot Pedagoģijas promocijas padomi, iespējams, piešķīrusi doktora zinātniskos grādus, kaut arī akadēmijai šādas tiesības nav deleģētas. Patlaban Latvijā tādas tiesības ir piešķirtas 13 augstākās izglītības iestādēm, bet RPIVA šajā sarakstā nav iekļauta. Ministrija ir konstatējusi vismaz astoņus gadījumus, kad RPIVA ir piešķīrusi doktora zinātnisko grādu.

Rīgas domes deputāte Baiba Brigmane aizstāvējusi promocijas darbu «Pieaugušo pašpieredzes veidošanās mācīšanās procesā» un ieguvusi doktora grādu pieaugušo pedagoģijā.

Tāpat grāda ieguvēju vidū ir arī Latvijas Kultūras akadēmijas profesore Gunta Bāliņa, kura aizstāvēja promocijas darbu «Liepājas muzikāli dramatiskā teātra baleta pedagoģiskā un mākslinieciskā vērtība Latvijas kultūrā».

Savukārt četri ir RPIVA docētāji - Sandra Vītola ar aizstāvēto promocijas darbu «Interpretācijas prasmes veidošanās deju skolotājiem studiju kursa «Klasiskā deja» apguves procesā», Anda Kauliņa - «Integratīva mācību metodika sākumskolēnu specifisku lasīšanas traucējumu mazināšanai», Andris Pundurs - «Kordiriģenta muzikālās dzirdes attīstība studiju procesā» un Jānis Misiņš «Topošo mūzikas skolotāju dziedāšanas kompetences pilnveidošanās studiju procesā».

Savukārt promocijas darbu «Jauniešu mērķtiecības un sasniegumu veidošanās mijsakarības dzīvesdarbībā» aizstāvēja un doktora grādu ieguvusi arī Māra Bernande un profesionāls dejotājs, «Veizāna deju skolas» dibinātājs Edmunds Veizāns ar darbu «Pusaudžu vērtību attīstība hip-hop kultūras deju skolā».

RPIVA Sabiedrisko attiecību un informācijas nodaļas vadītāja Ligita Āzena pastāstīja, ka grādu ieguvušajiem pašlaik nav jāveic nekādas darbības. «Augstskola cīnīsies par viņu interesēm, lai viņi neciestu,» sacīja Āzena.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu