Zatlers: Dombrovska valdība ir pārāk vāja; vajag spēcīgāku

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Pēc vēlēšanām jāveido daudz spēcīgāka valdība nekā līdz šim, jo otrais Valda Dombrovska ("Vienotība") Ministru kabinets jau vairs nav spējis attaisnot uz to liktās cerības. Šādu pārliecību LNT raidījumā "900 sekundes" ceturtdien pauda eksprezidents Valdis Zatlers, kurš startēs Saeimas ārkārtas vēlēšanās ar paša izveidoto Zatlera Reformu partiju (ZRP).

"Jā, sevišķi pirmā Dombrovska valdība bija ļoti spēcīga valdība, praktiski ļoti grūtos apstākļos, tā bija mazākumvaldība līdz vēlēšanām, un tiešām krīzes zemākā punkta pārvarēšana ir viennozīmīgi Dombrovska un Einara Repšes nopelns. Tie divi cilvēki iznesa šo krīzes smagumu. Bet krīzes mums ir jau aiz muguras, mums jāsāk domāt par mūsu ekonomikas attīstību, par sildīšanu, kas līdz šim nav notikusi, mums jādomā par politiku, kas ir ilglaicīga vai vismaz tuvākajiem trīs, četriem, septiņiem gadiem," uzsvēra Zatlers.

Vajag daudz spēcīgāku Ministru kabinetu

"Es gribētu teikt, ka šobrīd ir jāveido daudz spēcīgāka valdība nekā līdz šim," norādīja ZRP līderis, precizējot, ka tas jādara pēc vēlēšanām.

"Jau otrā Dombrovska valdība, tās liktās cerības, uz ko lika gan vēlētājs, gan tautsaimniecībā strādājošie, diemžēl nepiepildījās tādā apmērā, kādas šīs cerības bija. Un es atvainojos - referenduma rezultāti nav glaimojoši Dombrovska valdībai," klāstīja politiķis.

"Vienotība" noraida pārmetumus, norādot uz ekonomikas atlabšanu

Turpretī "Vienotības" līdere Solvita Āboltiņa noraidīja konkurenta pārmetumus, uzsverot, ka "referenduma rezultāti, pirmām kārtām, ir attieksme pret politiku, kas ir vesta 20 gadus, un tas ir, manuprāt, apliecinājums tautas vēlmei pēc straujākām pārmaiņām".

"Savukārt attiecībā uz to, kas ir vai nav izdarīts, ir ekonomiskie rādītāji un statistika, kas pierāda eksporta kāpumu, kāds nav bijis ne treknajos gados, ne Ulmaņa laikos. Ir panākts tas, ka vismaz budžets mums šobrīd ir sabalansēts," klāstīja "Vienotības" pārstāve.

Viņa arī uzsvēra, ka Dombrovskis šobrīd piedāvā stabilu attīstību, "pie tam šī stabilā attīstība tiek piedāvāta nevis kaut kādu eksperimentu veidā, ka tagad šurpu turpu mētāsimies".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu