Asanžs: Meninga spriedums ir «taktiska uzvara» (5)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV tiesa vakar bijušajam armijas ierindniekam Bredlijam Meningam par slepenu dokumentu nopludināšanu vietnei «WikiLeaks» piesprieda 35 gadu cietumsodu. «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs izteicies, ka šis spriedums uzskatāms par «taktisku uzvaru», tomēr vienlaikus pārliecināts, ka šī bijusi paraugprāva, ziņo «ABC News».

Asanžs, kurš joprojām atrodas Ekvadoras vēstniecībā Londonā, cenšoties izvairīties no izdošanas Zviedrijai, pauda pārliecību, ka Menings vispār nav izdarījis neko noziedzīgu.

«Šī patiešām ir svarīga taktiska uzvara viņa aizstāvības komandai, viņa kampaņas komandai un atbalstītājiem. Taču Bredlijam Meningam cietumsods nepienāktos vispār,» teica Asanžs.

Aktīvists ASV valdību apsūdzēja centienos šo tiesas procesu padarīt par paraugprāvu.

«ASV parastu riekstu cenšas sasist ar milzu veseri. ASV ir ļaunprātīgi izmantojusi tiesas un aizturēšanas procesus. Šis tiesas process tika vadīts tā, lai atbaidītu jebkuru citu jebkad atklāt informāciju par ASV valdību,» paziņoja Asanžs.

«Kā iebiedēšanas process tas ir izgāzies. Uzbrukums Bredlijam Meningam ir izgāzies.»

Spriedums panākšot pretējo efektu

Iepriekš izplatītā paziņojumā «WikiLeaks» dibinātājs pauda viedokli, ka ASV valdība sevi nostādījusi visai neērtā situācijā un panāks pretēju efektu cerētajam.

«Valdība nodemonstrējusi, ka tās sistēmā nav vietas cilvēkiem ar sirdsapziņu un principiem. Tā rezultātā būs vēl tūkstošiem tādu cilvēku kā Bredlijs Menings,» viņš teica.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu