Saab atsākšot ražošanu (30)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Divus gadus pēc tam kā Saab rūpnīcā Trollhetenā (Zviedrijā) no konveijera noripoja pēdējais 9-3 eksemplārs, esot paredzēts montāžas līnijas iedarbināt no jauna atsākt šā modeļa ražošanu.

Par to, atsaucoties uz publikāciju zviedru laikrakstā Aftonbladet, vēsta Autoblog.com.

Saab jaunais īpašnieks, kompānija Japānas – Ķīnas uzņēmumu konsorcijs National Electric Vehicle Sweden AB (NEVS), kas tika izveidots tikai un vienīgi zviedru autoržotāja iegādes nolūkā, tikmēr ziņo, ka ražošanas procesā būtiskākais šķērslis šobrīd ir modeļa izlaišanai nepieciešamo rezerves daļu trūkums.

Tas arī ir loģiski, jo Saab sadarbības partneri kopš 9-3 ražošanas pārtraukšanas rezerves daļas vairs negatavo un nespēj piedāvāt.

Autoblog.com vēsta, ka šobrīd rūpnīcā Trollhetenā darbā ir atgriezušies jau 400 cilvēki un tuvākajā laikā paredzēts piesaistīt vēl 180, lai jau rudenī varētu atsākt ražošanu.

Sākotnēji Saab rūpnīca izlaidīs vecā 2002.gada modeļa modernizēto versiju ar četru durvju sedana un divu durvju kabrioleta virsbūvi. Automobiļiem pēc NEVS informācijas būs četru cilindru turbo dzinējs, taču perspektīvā, iespējams, jau nākamgad, no konveijera varētu noripot arī pirmie elektriskie Saab 9-3.

Laika gaitā 9-3 tiks veikti vairāki feislifti, bet pēc dažiem gadiem tiks izlaists jauns 9-3 uz jaunas tehnoloģiskās platformas.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu