Odesā piekautas «Femen» aktīvistes (116)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Odesā, Ukrainas dienvidos, sestdien nezināmi uzbrucēji piekāvuši divas radikālās feministu organizācijas «Femen» aktīvistes, kā arī kustības konsultantu, pavēstīja «Femen» preses dienests.

Uzbrukums «Femen» līderei Annai Gucolai, aktīvistei Aleksandrai Ševčenko un konsultantam Viktoram Svjatskim noticis plkst.21.

«Uzbrukums notika pēc atstrādātas shēmas. Specdienestu līdzstrādnieki veica aktīvistu sākotnējo novērošanu un, izraugoties piemērotu brīdi, īstenoja uzbrukumu, smagi piekaujot «Femen» aktīvistus.»

Uzbrukums noticis brīdī, kad trijotne nākusi laukā no kāda daudzdzīvokļu nama, sacīja Gucola.

«Mana seja ir sasista, man ir brūces uz krūtīm un muguras.

Trieciena rezultātā es zaudēju samaņu,» telefonsarunā ziņu aģentūrai AFP pastāstīja Gucola, piebilstot, ka arī viņas kolēģiem ir līdzīgi savainojumi.

Fotogrāfijās, kas tapušas pēc uzbrukuma «ātrās palīdzības» automašīnas aizmugurē, redzams Svjatskis, pa kura pieri un vaigiem tek asinis. Viņam līdzās atrodas Gucola.

Apsūdz Ukrainas valdību

«Femen» apsūdz Ukrainas valdību, ka tā stāv aiz pēdējā laika uzbrukumiem organizācijas biedriem.

«Tā ir represiju turpināšana pret «Femen» aktīvistiem. Viņi dara visu, ko vien var, lai kustību dabūtu prom no Ukrainas,» skaidroja Gucola.

Ierosināta lieta

Odesas milicijas preses pārstāvis Vladimirs Šablijenko sacīja, ka milicija ir ierosinājusi lietu par «vieglu miesas bojājumu nodarīšanu».

Organizācija «Femen» 2008.gadā dibināta Ukrainā, taču tagad kļuvusi par starptautisku kustību. Organizācijas aktīvistes regulāri publiski atkailinās, protestējot pret sieviešu seksuālo ekspluatāciju, seksismu un reliģisko fanātismu.

Komentāri (116)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu