Obama bin Ladena nogalināšanas operācijas spriedzi kliedējis ar kārtīm (10)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

ASV prezidents Baraks Obama dienā, kad tika nogalināts «Al Qaeda» līderis Osama bin Ladens, nodevies kāršu spēlei - tik liela bijusi operācijas izraisītā spriedze, trešdien publiskotā intervijā atzinis bijušais Obamas palīgs Redžijs Lavs.

Lavs, kurš bija Obamas referents viņa pirmās prezidentūras laikā, videoierakstā apliecinājis, ka prezidents nav vēlējies skatīties 2011.gadā notikušās operācijas translāciju visās tās garumā.

«Vairums cilvēku bija lejā Situāciju telpā, bet viņš sacīja: «Es nebūšu tur lejā, es nevaru skatīties to visā garumā.» Tāpēc viņš, es pats, Pīts Soza, Baltā nama fotogrāfs, mēs izspēlējām kādas 15 pīķu spēles.»

Lavs savas atmiņas izklāstījis 18.jūlijā intervijā Losandželosas Kalifornijas Universitātē (UCLA), vēsta žurnāls «New York», kas trešdien videomateriālu publicējis savā tīmekļa vietnē.

Oficiālajā fotogrāfijā, kas tika izplatīta pēc bin Ladena nogalināšanas operācijas, redzams, kā Obama, valsts sekretāre Hilarija Klintone, viceprezidents Džo Baidens un citas augstas amatpersonas vērīgi seko operācijas videotranslācijai.

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu