Saldū applūdušas vairākas mājas; situācija normalizējas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Stipro lietusgāžu dēļ Saldū ir applūdušas vairākas mājas, tomēr situācija pamazām normalizējas, ūdens tiek atsūknēts un ziņas par iespējamo ārkārtas stāvokli pilsētā ir pārspīlētas, to apliecināja Saldus izpilddirektora pienākumu izpildītājs Zigurds Zabludovskis.

Pievienota jaunākā informācija no "Latvijas pasta"

Viņš norādīja, ka lietus lijis jau kops ceturtdienas vakara un visu nakti, tādēļ pilsētas zemākajās vietās ūdens ir uzkrājies. Taču patlaban situācija tiek kontrolēta, iesaistoties gan ugunsdzēsējiem, gan palīgiem no apkārtējiem pagastiem notiek ūdens atsūknēšana, dīķos atvērtas slūžas un ūdens arī pats pamazām sasūcas zemē.

Līdz ar to situācija normalizējas un par ārkārtas stāvokli pilsētā nav runas.

Zemākajās pilsētas vietās gan applūduši vairāku māju pirmie stāvi, tur atslēgta elektrība. Tomēr cilvēki ar mantām no šīm mājām evakuēti nav.

Apgrūtināta pasta piegāde

"Latvijas pastā" portālam TVNET pavēstīja, ka saistībā ar lietusūdeņu izraisītajiem plūdiem šodien pasta piegāde Saldus pilsētas iedzīvotājiem ir apgrūtināta atsevišķos pilsētas rajonos.

Kaut gan "Latvijas pasta" darbinieki dara visu iespējamo, lai korespondence adresātus sasniegtu maksimāli ātri, tomēr pilsētā ir vietas, kur plūdu dēļ piekļūt nav iespējams.

„Pastnieki ir apņēmības pilni doties tik tālu, cik tas fiziski ir iespējams, taču ir ielas un pat atsevišķu māju pirmie stāvi, kas ir applūduši,” norāda uzņēmuma Saldus, Liepājas un Kuldīgas pasta tīkla daļas vadītāja Marika Lange. Patlaban ir noteikti zināms, ka piegāde tiks kavēta Brīvības, Druvas, Ziemeļu, Meža, Ezera ielas rajonos. Taču situācija pilsētā ir smaga un mainās ik brīdi.

Lijis ļoti spēcīgi

Meteoroloģiskā informācija liecina, ka šorīt lietus Saldū ir rimies, bet ir lijis visu nakti. Visticamāk,

aizvadītajā diennaktī Saldū varētu būt nolijusi pat divu mēnešu norma.

Aculiecinieki klāstīja, ka ir applūdusi Saldus autoosta, taču tā notiekot ikreiz, kad ir spēcīgākas lietusgāzes. Applūdis arī bērnudārzs "Īkstīte", daudz privātmāju, ābeļdārzi un dārza mājas. Tāpat applūdusi dabas taka pilsētas centrā, kas iet gar Cieceres upi.

Tā kā tiek remontēta viena no Saldus galvenajām ielām – Lielā iela –, ūdens sakrājies šīs ielas māju pagrabos.

Līst arī daudzviet Kurzemē. Arī Rīgā šorīt debesis ir apmākušās un līst.

Brīvdienās gaidāms silts laiks, lai gan būs daudz mākoņu

Laikapstākļus Latvijā brīvdienās joprojām noteiks ciklons, tādēļ būs daudz mākoņu un vietām uzlīs, bet gaisa temperatūra, starp mākoņiem spīdot saulei, paaugstināsies līdz +26 grādiem, prognozē sinoptiķi.

Augusta sākumā Latvijā gaidāms pārsvarā sauss un saulains laiks, gaiss kļūs nedaudz vēsāks.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu