Stelpē notiks rokfestivāls "Pīlādzis"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Festivāls "Pīlādzis" notiks jau šajā nedēļas nogalē - 29. un 30. jūlijā sporta un atpūtas parkā "Pīlādžu mototrase" Stelpē, informē Inga Pīlādze, festivāla "Pīlādzis" organizatoru pārstāve.

Festivāls "Pīlādzis" aug tehniskajā ziņā

Atšķirībā no iepriekšējā gada, kad festivālā "Pīlādzis" tika piedāvāta viena galvenā skatuve, šogad festivāls saviem apmeklētājiem piedāvās trīs skatuves. Atzinību pēc pirmā festivāla jau guvusi "Pīlādžu mototrases" teritorijā uzbūvētā pastāvīgā skatuves konstrukcija, kas ir unikāla ar savu iespaidīgo izmēru un lielu kravnesību, kas ir nozīmīgi tieši rokmūzikas koncertiem. Skatuves jumta konstrukcijas parasti tiek noslogotas ar skaņas un gaismas tehniku, kuras svars mērāms tonnās. Arī šogad Pīlādža galvenā skatuve tiks nodrošināta ar vairākām tonnām skaņas tehnikas un aptuveni 200 dažādiem gaismas ķermeņiem.

Šogad par festivāla tehniskajiem jautājumiem rūpējās uzņēmums "Art Technical Laboratory". Kvalitatīvu skanējumu festivālā sola daudzu Latvijas grupu iecienīts skaņu operators Didzis Simanovics, kurš ir atbildīgs par skaņas tehnikas nodrošinājumu Pīlādzī:

"Festivāla apskaņošanai izmantosim pasaulē atzītas akustiskās sistēmas - Mayer Sound,

kuras savos koncertos izmanto tādas grupas kā Metallica, Nora Džonsa u.c."

Vēl šobrīd ir dzirdamas pozitīvas atsauksmes par interesanto pagājušā gada gaismu noformējumu skatuvei. Festivāla gaismu dizainers (mākslinieks) Ģirts Pūtelis arī šogad sola vizuālo baudījumu:

"Pīlādzis izceļas ar savu vienreizējo skatuves konstrukciju, tāpēc vienreizēju un unikālu veidojam arī gaismu dizainu, kurā varēs saskatīt gan veco rokfestivālu vienkāršību, gan jauno tehnoloģiju pārsteigumus."

Foto: Publicitātes foto

Papildus festivāla galvenajai skatuvei tiks būvētas divas mobilās skatuves. Viena no tām atradīsies skaistā meža ielokā, kur tuvākajā laikā plānota vēl vienas pastāvīgas skatuves konstrukcijas celtniecība, kas līdzināsies pat kārtīgai brīvdabas koncertzālei.

2 dienas, 3 skatuves, vairāk nekā 50 mākslinieki

Šogad festivāls aug ne tikai skanējuma un gaismas šovu ziņā, bet apmeklētājiem divu dienu laikā uz trim skatuvēm piedāvā nobaudīt vairāk nekā 50 grupu uzstāšanos. Sākot no kaimiņu - lietuviešu Colours Of Bubbles, igauņu Junk Riot un Kosmofon, uz skatuves redzēsim arī pašmāju grupas - Dzelzs Vilks, Pienvedēja Piedzīvojumi, Satellites LV, Musiqq, Re:public, The Hobos, Double Faced Eels, HMP?, Age Of Stones, The Sound Poets, Ēnas, All Day Long, IndyGo, Sia Radikal un daudz citus Latvijā jau zināmus un vēl ne tik zināmus māksliniekus.

Par kārtīgu nakts ballīti līdz pat agram rītam uz galvenās skatuves piektdienas naktī parūpēsies DJ ZinhO The EarthquakE no Portugāles, bet sestdienas nakts deju pavēlnieks būs visiem zināmais Egons Reiters no "Radio101", kurš liks dejot ikvienam.

Uz galvenās skatuves

29.jūlijs, piektdiena

The Hobos, Satellites LV, Dzelzs Vilks, SIA Radikal, Ēnas, viesis no Portugāles - dīdžejs ZinhO The EarthquakE, kurš apmeklētājus priecēs ar regeja ballīti.

30.jūlijs, sestdiena

Projekta Cēsu Premium new music uzvarētāji grupa Momend, How Much Personalities?, The Sound Poets (S.P.B.), Age Of Stones, re:public, Double Faced Eels, Pienvedēja Piedzīvojumi un Musiqq, bet par dejām rūpēsies Radio 101 ētera personība Egons Reiters.

Uz otrās skatuves

29.jūlijs, piektdiena

WildBorn, Wake NC, Camillas, Colours Of Bubbles (LT), All Day Long, Blacksmith, Sacramental, Kiss Of The Dolls

30.jūlijs, sestdiena

Ar Basām Kājām, The Sunburns, Catus Catus, Indygo, Eskimo, Lie Lie Sister, Art of Keeping Secrets, Seat Free, Junk Riot (EST), Kosmofon (EST), The Afternoon, Otherway.

Uz trešās skatuves

29.jūlijs, piektdiena

Canzone, The Solid, Pseido, SMiND, The Factor, Otherway, The Picture

30.jūlijs, sestdiena

Blizzard, Pasteidzies, B-Sea Surfers, Agnia, The Next Ones, Karmafree, Predict, Gapoljeri, Worldwide, Powergy.

Festivāla laikā apmeklētājiem būs pieejamas dažādas sportiskas aktivitātes, atrakcijas un iespēja atpūsties uz ūdens, kā arī paralēli darbosies ēdināšanas uzņēmumi un moto bārs, nodrošinot kvalitāti par labām cenām.

Biļetes šogad apmeklētājiem par ļoti pievilcīgu cenu. Vienai dienai 8,00 Ls + otra diena par brīvu! Biļetes iepriekšpārdošanā - "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu