Latvijas U-19 basketbolisti piekāpjas Argentīnai

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas U-19 basketbola izlase pasaules čempionāta B apakšgrupas pēdējās, trešās kārtas spēlē sestdien ar 62:69 piekāpās Argentīnas valstsvienībai.

(Papildināts viss teksts.)

Spēles sākumā Latvijas izlase, izteikti neveiksmīgi darbojoties uzbrukumā un nespējot realizēt daudzos trīspunktu metienu mēģinājumus, nokļuva zaudētājos ar 2:10.

Vēlāk mājinieki prata uzlabot savu sniegumu uzbrukumā, lai arī basketbolistu darbības nebija tik saliedētas, kā iepriekšējās čempionāta spēlēs. Tikmēr argentīnieši allaž prata tikt galā ar Latvijas izlases aizsardzību, noturot mača ievadā iekrāto pārsvaru.

Otro ceturtdaļu turnīra saimnieki iesāka ar deviņu punktu deficītu, taču pirmos punktus kāda no vienībām guva tika pēc divām nospēlētām minūtēm. Arī turpinājumā abām komandām gūtie punkti nāca ar lielu piepūli, mājiniekiem pamazām samazinot pirmajā ceturtdaļā iekrāto deficītu.

Tiesa, tad izrāviens atkal padevās Argentīnas basketbolistiem, kas atjaunoja astoņu punktu pārsvaru (26:18). Arī nākamos sešus punktus pēc kārtas guva argentīnieši, panākot jau 14 punktu pārsvaru, turklāt pirmajā puslaikā mājinieki neizpildīja nevienu soda metienu.

Otro puslaiku abas komandas iesāka abpusēji līdzvērtīgā cīņā, kas neļāva Latvijas basketbolistiem atspēlēties. Tomēr pēc Vecvagara veiksmīgā snieguma uzbrukumā izdevās deficītu sadeldēt. Lai arī Latvijas izlasei bija labas izdevības turpināt uzņemto spēles ritmu, pretinieki mācēja atgūties un atkal savu pārsvaru palielināja (49:40).

Arī ceturtajā ceturtdaļā laukumā risinājās līdzvērtīga spēkošanās, Argentīnas basketbolistiem izvēloties spēli no aizsardzības, kamēr mājinieki neprata pretiniekiem jūtami pietuvoties līdz pat mača priekšpēdējai minūtei, kad pēc veiksmīga presinga pa visu laukumu un Vecvagara trīspunktu metiena rezultāts kļuva 64:58 Argentīnas labā.

Vēlāk latvieši varēja vēl vairāk pietuvoties sāncenšiem, taču pieļautā kļūda liedza saasināt cīņu par uzvaru.

Latvija - Argentīna 62:69 (9:18, 9:14, 22:17, 22:20)

Atlēkušās bumbas: 39 - 36

Kļūdas: 15 - 15

Rezultatīvākie Latvijas izlases rindās ar 16 punktiem bija Edmunds Dukulis, bet Kaspars Vecvagars tika pie 15 punktiem. Tikmēr Argentīnai ar 15 punktiem palīdzēja Lusiano Massarelli.

Otrajā B grupas spēlē šodien Austrālija ar 93:65 sagrāva Taivānu.

Atgādinām, ka vakar Ziedoņa Jansona padotie nedaudz pārsteidzoši ar 78:68 pārspēja vienu no turnīra galvenajām favorītēm Austrāliju, bet Argentīna ar 80:69 uzvarēja Taivānu. Savukārt turnīra pirmajā mačā latvieši ar 85:67 pārspēja taivāniešus.

16 labākās pasaules komandas apakšgrupas cīņas aizvadīja Valmierā un Liepājā.

Pirmdien trīs spēcīgākās komandas no katras grupas cīņu par medaļām turpinās Rīgā. Tur komandas tiks sadalītas divās grupās (pa sešām komandām katrā). Ceturtdaļfinālā iekļūs katras grupas spēcīgākās četras vienības.

Otrajā posmā Latvijas komanda tiksies ar A grupas trim spēcīgākajām komandām - Poliju, Brazīliju un Krieviju. Visas sešas komandas uz otro posmu (E grupu) ņems pa vienai uzvarai. Nākamo spēli Latvija aizvadīs pirmdien ar Brazīliju.

Latvijas Basketbola Savienības valde Latvijai izvirzījusi mērķi iekļūt ceturtdaļfinālā.

Latvijas U-19 izlases sastāvs: Kaspars Vecvagars, Dāvis Čoders, Artūrs Brēmers, Jānis Timma, Kārlis Apsītis, Arnolds Helmanis, Artūrs Vītiņš, Renārs Magone, Aleksejs Rostovs, Ojārs Siliņš, Edmunds Dukulis, Dāvis Bertāns.

Komandu pārstāv 1992./1993. gadā dzimušie spēlētāji, kas pērn izcīnīja bronzas medaļas Eiropas U-18 čempionātā.

PČ risināsies līdz 10.jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu