Slimai pīlei izprintē jaunu pleznu (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Facebook.com/249819438489067

Mūsdienu modernās tehnoloģijas palīdz ne tikai cilvēkiem, bet arī citām dzīvajām radībām.

Tā, piemēram, Amerikā pīlītei vārdā Gundega (Buttercup), kurai drīz pēc izšķilšanās nācās amputēt deformējušos kreiso kāju, ar 3D printeri nu ir izprintēta protēze.

3D printerus izmanto dažādās jomās, dažs labs mākslinieks šo tehnoloģiju pat plāno izmantot ēkas būvniecībā, taču kājas protēze putnam ar šo metodi tiek veidota pirmo reizi, raksta Slashgear.com.

Foto: Facebook.com/249819438489067

Dzīvnieku aprūpes centram Feathered Angels Waterfowl Sanctuary sadarbojoties ar uzņēmumu NovaCopy, Gundega nu ir tikusi pie elastīgas silikona protēzes. Tā kā 3D printeros tiek izmantota cieta plastmasa, vispirms pēc Gundegas māsas Minnijas kreisās pleznas parauga tika izgatavota veidne, bet tajā pēcāk tika atlieta silikona protēze, kas nostiprināta amputētās pleznas vietā.

Slashgear.com atzīmē, ka nākotnē 3D printeru lietojums noteikti kļūs vēl plašāks un īpaši noderīga šī tehnoloģija būs gadījumos, kad jāizgatavo detalizētas formas objekti no materiāliem, kas nav piemēroti printēšanai tiešā ceļā.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu