Ekvadoras vēstniecībā Londonā atrasta noklausīšanās ierīce (8)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ekvadoras vēstniecībā Londonā atrasta paslēpta noklausīšanās ierīce, pavēstījis Ekvadoras ārlietu ministrs Rikardo Patino.

Patino solīja, ka trešdien tiks atklāta informācija par noklausīšanās ierīces izcelsmi un tiks pieprasīti paskaidrojumi no iesaistītās valsts.

Slēptais mikrofons atklāts, veicot regulāro drošības pārbaudi pirms Patino vizītes Londonā 16.jūnijā, un tas atrasts vēstnieces kabinetā.

Plašāka informācija pagaidām netiek sniegta.

Patino arī uzsvēra, ka necenšas netieši norādīt, ka noklausīšanas ierīce varētu būt saistīta ar bēguļojošā ASV izlūkdienestu bijušā darbinieka Edvarda Snoudena lietu. Jau vēstīts, ka Snoudens Ekvadorai, kā arī vēl 20 valstīm lūdzis politisko patvērumu, jo ASV viņu izsludinājušas meklēšanā par slepenas informācijas publiskošanu.

Ekvadoras vēstniecībā Londonā jau gadu dzīvo tīmekļa medija «WikiLeaks» dibinātājs Džūljens Asanžs, kurš šādi cenšas pretoties tiesas lēmumam izdot viņu nopratināšanai Zviedrijā

saistībā ar apsūdzībām par seksuālu uzmākšanos divām zviedrietēm. Asanžs noliedz apsūdzības izvarošanā, apgalvojot, ka seksuālas attiecības ar abām sievietēm notikušas pēc abpusējas piekrišanas. Asanžs uzstāj, ka apsūdzības pret viņu ir politiski motivētas un ka ASV vēlas panākt viņa tiesāšanu par valsts noslēpumu izpaušanu.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu