Krievija apsūdz Saūda Arābiju par Sīrijas nemiernieku finansēšanu (7)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Krievija ceturtdien apsūdzēja Saūda Arābiju un vairākas citas Persijas līča valstis par «starptautisko teroristu un ekstrēmistu» dalības Sīrijas konfliktā finansēšanu.

Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojums ir atbilde uz Saūda Arābijas ārlietu ministra Sauda al Faisala apsūdzībām, ka Krievija ir atbildīga par masu slepkavībām Sīrijā, jo tā militāri atbalsta prezidenta Bašara al Asada režīmu.

«Protams, mēs neviena priekšā neattaisnosimies. Mūsu pamatpozīcija Sīrijas jautājumā ir labi zināma,» teikts Krievijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

«Vienlaikus vairākas valdības, tostarp Rijāda, diemžēl nekaunas izmantot visādas metodes un kontaktus, tostarp starptautisko teroristu un ekstrēmistu finansēšanu un apbruņošanu,» piebilda Krievijas ārlietu ministrija, uzstājot, ka «tādas darbības ir jāizbeidz».

Asada režīma par teroristiem dēvē bruņotās opozīcijas pārstāvjus un tādu pozīciju atbalsta arī Krievija.

Krievija savai stratēģiskajai partnerei Tuvajos Austrumos Sīrijai piegādā bruņojumu, uzstājot, ka izpilda pirms nemieru sākuma 2011.gada martā noslēgtos līgumus.

Tāpat Maskava ir bloķējusi vairākas Apvienoto Nāciju Organizācijas (ANO) Drošības padomes rezolūcijas, kurās par vardarbību Sīrijā vainots Asads.

Saskaņā ar ANO datiem nemieros Sīrijā gājuši bojā vairāk nekā 93 tūkstoši cilvēku, bet Londonā bāzētās aktīvistu organizācijas «Sīrijas Cilvēktiesību observatorija» sniegtā informācija liecina par vismaz 100 tūkstošiem bojāgājušo.

Komentāri (7)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu