«Femen» aktīvistes Tunisijā atbrīvotas no cietuma (14)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Trīs feministu organizācijas «Femen» aktīvistes no Eiropas trešdien Tunisijā izlaistas no cietuma, jo aizturētajām piemērots nosacīts cietumsods par atkailināšanos sabiedriskā vietā.

Aktīvistes trešdienas vakarā policijas transportlīdzeklī no sieviešu cietuma tika nogādātas Iekšlietu ministrijā, lai nokārtotu formalitātes viņu atbrīvošanai.

Aktīvistu advokāts pavēstīja, ka «Femen» biedres, kas apcietinājumā Tunisijā atradušās mēnesi, ceturtdienas rītā izlidos uz Eiropu.

Jau ziņots, ka pēc atkailināšanās sabiedriskā vietā maija nogalē Tunisijā tika aizturētas trīs «Femen» aktīvistes - divas francūzietes un vāciete. Viņām par piedauzību sabiedriskā vietā draudēja līdz pat gadu ilgs cietumsods, taču tiesa sākotnēji sievietēm piesprieda četru mēnešu un vienas dienas cietumsodu.

Trešdien tiesa gan nolēma mainīt piespriesto cietumsodu uz nosacītu.

«Femen» aktīvistes atkailinājās pie tiesas nama, pieprasot atbrīvot tunisiešu aktīvisti Aminu Taileri, kura stājusies tiesas priekšā apsūdzībās par organizācijas «Femen» nosaukuma uzkrāsošanu uz mūra netālu no kādas kapsētas. Viņai apsūdzēta arī par kapsētas apgānīšanu, par ko draud līdz pat divu gadu cietumsods.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu