«Femen» aktīvistes Ukrainā sarīko akciju pret Lukašenko (8)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Feministu kustības «Femen» aktīvistes otrdienas naktī Ukrainas galvaspilsētā Kijevā sarīkoja akciju pret Baltkrievijas prezidentu Aleksandru Lukašenko, paziņoja šīs kustības preses dienests.

Akcija notika netālu no vietas, kur pārnakšņoja Lukašenko. Aktīvistes aprakstīja savu miesu ar saukļiem pret Lukašenko un izkliedza pret viņu vērstus lozungus.

Akcijas mērķis bija atgādināt Baltkrievijas prezidentam, ka Valsts drošības komiteja (VDK) 2011.gadā ņirgājusies par «Femen» aktīvistēm Gomeļas apgabala mežos, kā arī atgādināt par Baltkrievijas represētajiem un politieslodzītajiem.

«Sieviešu kustība «Femen» cīnās par pēdējā Eiropas diktatora Lukašenko gāšanu, par brīvu Baltkrieviju bez diktatūras, cietumiem un slepkavībām,» paziņoja «Femen» preses dienests.

«Femen» kopš 2010.gada rīko akcijas, kurās dalībnieces ar kailām krūtīm protestē pret demokrātijas un cilvēktiesību pārkāpumiem. Kustība ir radusies Ukrainā, bet tagad jau ir starptautiska.

Komentāri (8)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu