Ziedonim pasniedz RLB Goda biedra sudraba nozīmi

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šo pēcpusdien oficiāli par Rīgas Latviešu biedrības Goda biedru kļuva pazīstamais latviešu dzejnieks Imants Ziedonis, no RLB vadības saņemot sudraba goda zīmi un no sudraba darinātu biedra karti. Dzejnieku apsveikt bija aizbraucis arī TVNET.

Pie dzejnieka ciemos bija devušies jau esošie RLB Goda biedri: diriģents Imants Kokars, akadēmiķis Jānis Stradiņš, rakstnieks Andris Kolbergs, eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga un RLB priekšsēdētājs Ingmārs Čaklais. Viņš pauda, ka tā ir unikāla iespēja - vienkopus redzēt piecus RLB Goda biedrus.

Foto: Felicija Vērzemniece/TVNET

Goda biedra nozīmi un biedra karti Ziedonim pasniedza Vīķe-Freiberga, sakot:

"Tev ir bijusi ļoti liela loma mūsu tautas nacionālās pašapziņas veidošanā pašos tās pamatos

un pietiekami liels ieguldījumus mūsu virzībā uz valstiskumu - gan pašā tā sākumā, gan vēlāk to atjaunojot. Tādēļ tevi tagad ieceļam Goda biedra godā ar visām no tā izrietošajām sekām." Dzejniekam tika uzdāvināta arī RLB Gadagrāmata, Drustos cepts ļoti garšīgs kliņģeris un vasaras ziedi.

Dzejnieks sveicējiem pateicās ar trīskāršu "paldies" un atzina, ka jūtas ļoti aizkustināts un priecīgs..

Vēlāk, malkojot kafiju un cienājoties ar dzejnieka dzīvesbiedrenes Ausmas Kantānes pašceptajiem pīrādziņiem, akadēmiķis Jānis Stradiņš pauda, ka ideja par Goda biedru skaita palielināšanu viņam ienākusi prātā, pirms kāda laika pastaigājoties gar jūru: "Toreiz iedomājos, ka Goda biedros varētu uzņemt gan Imantu, gan Pēteri Vasku, gan citus ievērojamus cilvēkus."

Arī Ausma Kantāne neslēpa savu prieku par šo notikumu, portālam TVNET atzīstot, ka Imants Ziedonis šopēcpusdien atkal juties kā pilnvērtīgs sabiedrības loceklis un ka notiekošais viņam atgādinājis labos laikus, kad viņš bija rosības centrā.

"Imants bija savā elementā,

tiesa gan, pieklusināti un rimti, bez saviem ierastajiem jokiem un paradoksiem. Nu, tāds vērtējošāks un vērojošāks. Taču viņu pavisam noteikti iepriecināja veco tuvo draugu ierašanās ciemos, dzīvā saruna un iespēja kontaktēties. Tas viņam ir ļoti būtiski." Viņa arī pastāstīja, ka pašlaik nekādi rakstu darbi dzejniekam netop, taču vismaz reizi nedēļā viņš rakstot vēstules rakstniekiem, saviem draugiem un paziņām.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu