Tunisijā «Femen» aktīvistēm piespriests četru mēnešu cietumsods (29)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tunisijas tiesa trešdien trim feministu organizācijas «Femen» aktīvistēm no Eiropas piesprieda četru mēnešu cietumsodu par atkailināšanos publiskā vietā.

«Tienesis piesprieda trim «Femen» aktīvistēm četru mēnešu un vienas dienas ieslodzījumu par uzbrukumu sabiedrības morālei un piedauzību,» pavēstīja aktīvistu advokāts Suheibs Bahri.

Jau ziņojām, ka pēc atkailināšanās sabiedriskā vietā maija nogalē Tunisijā tika aizturētas trīs «Femen» aktīvistes - divas francūzietes un vāciete. Viņām par piedauzību sabiedriskā vietā draudēja līdz pat gadu ilgs cietumsods. «Femen» aktīvistes atkailinājās pie tiesas nama, pieprasot atbrīvot tunisiešu aktīvisti Aminu Taileri, kura stājusies tiesas priekšā apsūdzībās par organizācijas «Femen» nosaukuma uzkrāsošanu uz mūra netālu no kādas kapsētas. Viņai draud apsūdzības arī par kapsētas apgānīšanu, par ko draud līdz pat divu gadu cietumsods.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu