Vēl desmit dienas varēs saskaitīties internetā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

No šodienas līdz 10.jūnijam vēl nesaskaitītie valsts iedzīvotāji varēs aizpildīt tautas skaitīšanas internetā mājaslapā "www.tautasskaitisana.lv", informēja Centrālajā statistikas pārvaldē (CSP).

Saskaitīties internetā varēs tie iedzīvotāji, kuri iepriekš tautas skaitīšanas anketu nebija aizpildījuši nedz internetā, nedz kopā ar tautas skaitītāju savā dzīvesvietā, CSP informācijas centrā vai kādā no reģionālajiem tautas skaitīšanas vadīšanas un koordinācijas centriem.

Līdz 10.jūnija plkst.24 tautas skaitīšanas anketai varēs piekļūt mājaslapā "www.tautasskaitisana.lv", kur galvenajā lapā būs izvietots aicinājums "Saskaitīties šeit".

CSP atgādina, ka iedzīvotājiem jāsniedz informācija par situāciju uz 2011.gada 1.martu.

Autentificēties tautas anketas aizpildīšanai internetā var ar sešu banku - "Citadeles bankas", "DnB Nord bankas", "Latvijas Krājbankas", "SEB bankas", "Swedbank", "Nordea bankas" - internetbanku identifikatoriem.

Tāpat kā iepriekš, otra iespēja autentificēties interneta anketai būs ar elektronisko parakstu.

Tāpat līdz 10.jūnijam iedzīvotāji var ierasties reģionālos centros, kur kopā ar tautas skaitītāju varēs aizpildīt tautas skaitīšanas anketu.

Kā ziņots, vakar noslēdzās tautas skaitīšanas otrais posms, kad pie pirmajā posmā internetā nesaskaitītajiem iedzīvotājiem devās tautas skaitītāji, lai noskaidrotu informāciju ne tikai par Latvijas pastāvīgo iedzīvotāju skaitu, bet arī dzīves apstākļiem un mājokļiem.

Kopumā tautas skaitīšanas pirmajā un otrajā posmā kopumā apkopota informācija par 1,9 miljoniem iedzīvotāju. Saskaņā ar CSP mājaslapā publicēto informāciju šā gada aprīlī Latvijā bija 2,221 miljons iedzīvotāju, kas nozīmē, ka tautas skaitīšanas laikā informācija nav iegūta par vismaz 320 000 iedzīvotāju.

2011.gada tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta pirmo reizi pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī pirmo reizi iedzīvotājiem ir iespēja anketas aizpildīt arī elektroniski.

Tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta ANO vispārīgās pasaules valstu iedzīvotāju skaitīšanas laikā un tiek organizēta saskaņā ar Tautas skaitīšanas likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulu par iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu.

Iepriekšējā tautas skaitīšanā, kas norisinājās 2000.gadā, tika saskaitīti 2,38 miljoni valsts iedzīvotāju.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu