«Femen» aktīviste Kijevā apsmej Putina šķiršanos no sievas (30)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ukrainas policija piektdien Kijevā pie Krievijas vēstniecības aizturējusi puskailu feministu organizācijas «Femen» aktīvisti, kura izsmēja Krievijas prezidenta Vladimira Putina šķiršanos no sievas un baumas par Kremļa saimnieka mīlas romānu ar mākslas vingrotāju Alīnu Kabajevu.

Putins un viņa ilggadējā partnere Ludmila ceturtdien pēc gandrīz 30 gadus ilgas laulības paziņoja, ka ir šķīrušies.

Tikai biksītēs ģērbtajai aktīvistei uz krūtīm bija uzkrāsots uzraksts «Uz priekšu, Krievija!», viņai rokās bija mākslas vingrošanas lente.

Demonstrante izkliedza vārdus: «Vova, es tevi mīlu» un «Ukraina nav Alīna».

Krievijas laikraksts «Moskovskij Korrespondent» 2008.gadā ziņoja, ka Putins grasās apprecēties ar Kabajevu, kas ir 31 gadu jaunāka par viņu. Pēcāk gan izdevums atsauca šo informāciju un tā īpašnieks laikrakstu slēdza.

Šī gan nav pirmā reize, kad «Femen» aktīvistes protestē pret Putinu. Aprīlī puskailas aktīvistes, kas skandēja «Piedr**t diktatoru», negaidīti pārsteidza Krievijas prezidentu rūpniecības izstādes apmeklējuma laikā Hannoverē. Savukārt pērn aktīvistes atkailinājās vēlēšanu iecirknī, kurā Putins bija tikko nobalsojis Krievijas prezidenta vēlēšanās.

Komentāri (30)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu