Prokuratūrai nodod Jēkabpils spēļu zāles laupīšanas lietu

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policijas (VP) Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvalde Zemgales apgabala prokuratūrai ir nodevusi kriminālprocesu par šā gada 25.janvāra rītā Jēkabpilī notikušo bruņoto laupīšanas uzbrukumu spēļu zālei "Fēnikss", pēc kura izcēlās apšaude un tika nogalināts policists Andris Znotiņš, bet vēl divi citi policisti ievainoti.

Apsūdz laupīšanā un slepkavībā

Kā informēja VP preses pārstāve Zane Maskaļonoka, policijas lietvedībā atradās 25.janvārī sāktais kriminālprocess par bruņotu laupīšanu organizētā grupā, par policista Znotiņa slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos un par divu VP amatpersonu slepkavības mēģinājumu vainu sevišķi pastiprinošos apstākļos, proti, mēģinājumu nošaut policistus laikā, kad viņi pildīja dienesta pienākumus un veica bruņotu noziedznieku aizturēšanu.

Kriminālprocess tika sākts pēc Krimināllikuma 118.panta 1.punktā un 176.panta 4.daļā paredzēto noziedzīgo nodarījumu sastāvu pazīmēm.

Var sodīt ar mūža ieslodzījumu

118.pants paredz atbildību par slepkavību sevišķi pastiprinošos apstākļos, un par šādu noziegumu var sodīt ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no 15 līdz 20 gadiem un ar policijas kontroli uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu. Savukārt 176.panta 4.daļa pants paredz atbildību par laupīšanu, ja tā izdarīta, lietojot šaujamieročus vai sprāgstošas vielas, vai ja tā saistīta ar smagu miesas bojājumu nodarīšanu cietušajam. Par šādu noziegumu var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku no 10 līdz 17 gadiem.

Izmeklēšanas laikā, "veicot sarežģītas un apjomīgas izmeklēšanas darbības", izdevies savākt un nostiprināt pieradījumus aizdomās turēto veiktajām darbībām katrā no inkriminētajām epizodēm,

pastāstīja Maskaļonoka. Maija sākumā kriminālprocess nodots Zemgales apgabala prokuratūrai kriminālvajāšanas sākšanai.

Policisti laupa spēļu zāli

Kā ziņots, šā gada 25.janvāra rītā notika bruņota laupīšana spēļu zālē "Fēnikss", kas atrodas Jēkabpilī, A.Pormaļa ielā 53. Laupītāji ievainoja spēļu zāles darbinieku, paņēma sev līdzi vairāk nekā 104 000 latu un devās prom ar automašīnu "Chrysler Voyager".

Noziedzniekus sāka vajāt policisti. Likumsargi viņus iedzina strupceļā. Izcēlās apšaude, kuras laikā gāja bojā Zemgales reģiona pārvaldes Jēkabpils iecirkņa Kārtības policijas nodaļas Viesītes iecirkņa vecākais inspektors kapteinis Znotiņš. Apšaudē tika ievainoti arī divi citi policisti un trīs no pieciem noziedzniekiem, kurus visus piecus drīz pēc tam izdevās aizturēt.

Vēlāk izrādījās, ka četri no pieciem uzbrucējiem paši bijuši policisti. Starp aizturētajiem bija Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi, patruļpolicijas vienības "Alfa" darbinieki Arvo Žagars un Leonīds Koņuhovs, kā arī privātpersona Staņislavs Babelis. Nākamajā dienā Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa visiem pieciem aizturētajiem kā drošības līdzekli piemēroja apcietinājumu.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu