Koenigsegg gatavo hiperauto One:1 (10)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Koenigsegg

Nelielais zviedru autobūves uzņēmums Koenigsegg tuvākajā laikā atklās modeļa Agera speciālversiju One:1, kuras nosaukums apzīmē jaudas un svara attiecību, proti, to, ka vienam zirgspēkam ir jākustina tikai viens kilograms.

One:1, ko kopumā paredzēts uzbūvēt tikai piecos eksemplāros, ir oriģināls virsbūves dizains. Tas kopumā ir tāds pats kā modelim Agera, taču atšķiras ar krietni citādu, izmēros prāvāku priekšējo spoileri un savdabīgu aizmugurējo antispārnu, kurš ir daļa no jumta konstrukcijas un atkarībā no auto apskates leņķa šķiet levitējam bez atbalsta punkta.

Bez tā auto ir ieguvis gaisa ieplūdes atveri uz jumta, jaunu aizmugurējo bamperu ar aerodinamisku difuzoru, kā arī riteņu diskus, kuri izgatavoti no tīras oglekļa šķiedras.

Koenigsegg jauno hiperauto paredzēts apgādāt ar 5 litru V8 twin-turbo dzinēju, kurš attīsta 1400 zirgspēkus. Ar to kupeja spēšot 100 km/h sasniegt 2,5 sekundēs jeb par 0,4 sekundēm ātrāk nekā 1140 zirgspēkus spēcīgais Agera R. Līdz 200 un 300 kilometriem stundā One:1 spēs paātrināties attiecīgi 7,5 un 14,5 sekundēs, savukārt automobiļa maksimālais ātrums ir 440 km/h, atsaucoties uz GTspirit.com, vēsta Motor.ru.

Šā auto provizoriskā cena ir aptuveni 2 miljoni ASV dolāru jeb miljons latu ar «astīti».

Komentāri (10)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu