Tunisija no valsts izraida «Femen» aktīvisti (1)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Tunisijas policija ir aizturējusi un pēc tam otrdien izraidījusi no valsts feministu protestu kustības «Femen» aktīvisti no Ukrainas, otrdienas vakarā paziņoja šīs kustības līdere Parīzē Inna Ševčenko.

Aizturēšana notika galvaspilsētā Tunisā. «Vairāki vīrieši iegāja viņas viesnīcas istabā, lika viņai savākt mantas un ar auto aizveda uz policiju.. Viņa tika izraidīta un tagad ir lidmašīnā, kas dodas uz Kijevu. Viņas pase ir iedota pilotam,» sacīja Ševčenko telefonsarunā ar ziņu aģentūru AFP.

Aktīviste Aleksandra Ševčenko bija ieradusies Tunisā, lai atbalstītu trīs «Femen» aktīvistes no Eiropas - divas francūzietes un vienu vācieti, kuras 29.maijā tika aizturētas Tunisā par kailu krūšu demonstrēšanu. Trešdien Tunisā ir gaidāma tiesas prāva pret viņām, un Aleksandra Ševčenko plānoja tās laikā rīkot atbalsta akciju.

«[Tunisijas] īpašie spēki zināja par «Femen» aktīvistes atrašanos pilsētā, un viņi bija nobijušies. Tunisija ir parādījusi savas patiesās diktatoriskās krāsas,» sacīja Inna Ševčenko, kura nav rados ar aizturēto un izraidīto aktīvisti.

29.maijā aizturētās aktīvistes pauda atbalstu šīs kustības tunisiešu aktīvistei Aminai Sbui. Viņām var tikt piespriesti cietumsodi līdz vienam gadam par nepiedienīgu uzvedību.

Amina Sbui 19.maijā tika aizturēta pēc vārda «Femen» uzrakstīšanas uz kādas sienas netālu no kapsētas. Viņa ir apsūdzēta piparu aerosola nelikumīgā glabāšanā, par kuru Tunisijā var tikt piespriests cietumsods.

Amina Sbui trešdien ieradīsies pie izmeklēšanas tiesneša. Viņai var tikt izvirzītas apsūdzības nepiedienīgā uzvedībā un kapsētas apgānīšanā.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu