Bin Ladens bija smagi slims - būtu nomiris gada laikā

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Uzreiz pēc meklētā terorista Osamas bin Ladena nogalināšanas tika veikta viņa līķa sekcija. Avoti ASV Federālās izmeklēšanas birojā un Centrālās izlūkošanas pārvaldē atklāj, ka bin Ladena veselības stāvoklis bija kritisks un viņš tuvākajā laikā būtu miris dabīgā nāvē, ziņo Krievijas ziņu mediji.

Līķa sekciju veikuši četri patologanatomi. Viņi paņēmuši arī bin Ladena smadzeņu paraugus, kurus patlaban pēta ASV eksperti, lai noskaidrotu, vai nav bijušas kādas novirzes no normas.

Kā liecina sekcijas rezultāti, bin Ladens būtībā esot bijis "staigājošs mironis" - viņa sirds bijusi lielāka par normu un viņam bijusi ielaista, hroniska aknu slimība. Ārsti ir pārliecināti, ka "Al Qaeda" līderis būtu nodzīvojis ne vairāk kā gadu.

Sekcijas veikšana uzticēta augstiem savas jomas profesionāļiem, lai nepieļautu iespēju, ka sekcijas rezultātus kāds varētu apšaubīt.

Kreisajai kājai trūka divu pirkstu

Eksperti veikuši rūpīgu bin Ladena mirstīgo atlieku izpēti, pārbaudot arī iepriekš atstātu ievainojumu rētas. Konstatēts arī, ka bin Ladens bija zaudējis divus kreisās kājas pirkstus.

Roku stāvoklis licis secināt, ka bin Ladens regulāri lietojis narkotikas. Adatas dūrienu pēdas atrastas arī uz kāju pirkstiem.

Sirga ar diabētu

Sekcijas rezultāti arī liecina, ka bin Ladens slimoja ar diabētu, savukārt viņa slimajās nierēs bija izveidojušās cistas.

Visas pārbaudes veiktas uz kuģa, no kura bin Ladens vēlāk tika apbedīts jūrā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu