Caune saka jā autokrosam

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Autosportists Krišjānis Caune nolēmis atkārtoti braukt autokrosā. Viņš 21. un 22. maijā piedalīsies Eiropas autokrosa čempionātā, startējot bagiju B-600 klasē, informēja sportista pārstāve Sanita Pelēķe.

Šajā nedēļas nogalē, 21. un 22. maijā, Bauskā, Mūsas trasē, notiks FIA Eiropas autokrosa čempionāta 3.posms. Dalību pieteikuši 90 sportisti no 16 valstīm, kas ir jauns dalībnieku skaita rekords, kopš Eiropas čempionāta sacensības tiek rīkotas Mūsas trasē.

Paralēli Eiropas cīņām par Latvijas Nacionālo kausu cīnīsies ari B-600 bagiju klases braucēji. Viņu vidū arī rallists Krišjānis Caune. "Pagājušajā gadā man bija pirmā pieredze autokrosā un braukšanā ar bagiju. Biju apmierināts ar savu sniegumu līdz fināla braucienam, kad uz starta stājos pirmais. Diemžēl finālbraucienā negāja tā, kā biju plānojis. Rezultātā biju neapmierināts ar savu sniegumu."

Tāpat kā pagājušajā gadā, arī šoreiz Krišjānis Caune startēs ar B-600 bagiju, kas ir aprīkots ar Suzuki motocikla dzinēju. Bagija motora tilpums ir 600 kubikcentimetri, kas attīsta 120 zirgspēku jaudu, bet sver nieka 300 kilogramu.

Caunem uz starta pretī stāsies vienpadsmit konkurentu, kuru vidū arī bieži rallija trasēs manītais Artūrs Igaveņš. Caune atzīst: "Man ļoti patīk, kā parasti ir noorganizēti Eiropas autokrosa čempionāta posmi Bauskā, Mūsas trasē. Organizatori katru gadu ir kārtīgi pastrādājuši. Viss ir augstākajā līmenī! Nolēmu piedalīties arī šogad – pirmkārt, lai revanšētos, otrkārt, jo B-600 klasē ir demokrātiskas izmaksas, treškārt – man patīk braukt!"

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu