Par atkailināšanos Tunisijā aizturētas «Femen» aktīvistes (40)

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AFP/LETA

Pēc atkailināšanās sabiedriskā vietā Tunisas centrā trešdien arestētas trīs feministu organizācijas «Femen» aktīvistes no Eiropas.

«Femen» pie tiesas nama pieprasīja atbrīvot tunisiešu aktīvisti Aminu Taileri, kura ceturtdien stāsies tiesas priekšā apsūdzībās par organizācijas «Femen» nosaukuma uzkrāsošanu uz mūra netālu no kādas kapsētas.

Divas aizturētās aktīvistes nāk no Francijas, bet trešā ir vāciete.

«Šī ir mūsu pirmā akcija arābu pasaulē. Es Parīzē sagatavoju šo starptautisko komandu, un viņas vakar (otrdien) tika nosūtītas uz Tunisu,» ziņu aģentūrai AFP pavēstīja «Femen» līdere Inna Ševčenko.

Par piedauzību Tunisijā draud līdz pat sešu mēnešu cietumsods.

«Mēs neņemam vērā šāda veida lietas. Šajās valstīs likums tiek piemērots tā, kā ērtāk [pie varas esošajiem]. Tunisijā mēs redzam, ka cilvēkiem draud divu gadu cietumsods par nieka grafiti,» piebilda Ševčenko.

Tailere tika aizturēta 19.maijā.

Viņai draud apsūdzības arī par kapsētas apgānīšanu, par ko draud līdz pat divu gadu cietumsods.

Savulaik sieviešu tiesību ziņā Tunisija tika uzskatīta par vienu no progresīvākajām arābu valstīm, taču, kopš pie varas nākusi islāmistu partija «Ennahda», valstī vērojama pakāpeniska sieviešu tiesību ierobežošana.

Komentāri (40)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu