Kas būtiskāks mašīnā sievietēm un kas vīriešiem (28)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

Laiki, kad automašīna bija tikai transporta līdzeklis, kas spēj nogādāt no viena punkta citā, ir sen pagājuši.

Mūsdienās lielu lomu automašīnas izvēlē un tās ikdienas lietošanā spēlē dažādas «ekstras», kas gan izdaiļo spēkratu, gan padara tā lietošanu patīkamāku un ērtāku. Tiesa gan, pieredze liecina, ka autovadītāju izvēle, kādu papildaprīkojumu sava braucamā komplektācijā ietvert, atšķiras.

Baltijas transporta sludinājumu un tirdzniecības portāla Autoplius aptaujas rezultāti liecina, ka visai jūtami atšķiras tas, kādām «ekstrām» priekšroku dod sievietes un kādām – vīrieši. Vīriešu skatījumā nozīme ir iespējai izvēlētajam modelim uzstādīt jaudīgāku dzinēju, kvalitatīvu audio sistēmu un arī vieglmetāla diskus. Tikmēr sievietēm būtiskāks šķitis tāds automašīnas papildaprīkojums kā inteliģentā pārkošanās sistēma, apsildāms priekšējais stikls un autonomā apkures sistēma. Tiesa, gan vīriešu, gan sieviešu skatījumā automašīnai vajadzētu būt aprīkotai arī ar multifunkcionālu stūri. Visretāk aptaujātie vīrieši un sievietes vēlējušies oriģinālus numurus, televizoru aizmugurējā sēdeklī un zīmējumu uz automašīnas.

Foto: Publicitātes foto

Atšķirības izpaužas arī potenciālā jaunā automobiļa iegādē – jautāti, kādas markas automašīnu iegādātos, ja nebūtu nekādu finansiālu ierobežojumu, vīrieši ievērojami biežāk nekā sievietes norādījuši, ka izvēlētos Mercedes-Benz, Volkswagen un BMW markas auto. Tikmēr sievietes biežāk nekā stiprā dzimuma pārstāvji vēlētos savā īpašumā iegūt Lexus un Hyundai markas spēkratus.

Līdzīgu marku automobiļiem arī dota priekšroka, atbildot uz vilinošo jautājumu, kuru slavenību automašīnas aptaujātie vēlētos iegādāties, ja būtu tāda iespēja. Vīrieši daudz biežāk nekā sievietes atzīmējuši, ka vēlētos iegādāties Andželīnas Džolijas un Breda Pita BMW Hydrogen 7, Džima Kerija Mercedes-Benz SL63 vai Pīrsa Brosnana leģendāro Aston Martin. Tikmēr vairākums aptaujāto Latvijas sieviešu kārotu iegūt savā īpašumā Tairas Benksas Lexus markas automobili.

Aptauja veikta šā gada maijā, kopumā aptaujājot 500 respondentu visā Latvijā.

Komentāri (28)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu