Saskaitīti ap 1,8 miljoni valsts iedzīvotāju

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Tautas skaitīšanas procesā līdz šim saskaitīti ap 1,8 miljoni Latvijas valsts iedzīvotāju, LNT raidījumā "900 sekundes" sacīja Centrālās statistikas pārvades (CSP) priekšniece Aija Žīgure.

Jau ziņots, ka līdz šā gada 10.maijam tautas skaitītāji bija aizpildījuši anketas par 1,138 miljoniem valsts iedzīvotāju. Jaunākie dati par aizpildīto anketu skaitu būs zināmi šovakar.

Žīgure sacīja, ka kopumā Latvijas iedzīvotāji ir atsaucīgi un labprāt piedalās tautas skaitīšanas procesā, lai gan daudz - ap 20 000 - ir tādi, kas nevēlas piedalīties aptaujā un nepiekrīt aizpildīt anketu.

Tautas skaitīšanas process, pēc CSP vadītājas vērtējuma, norit saskaņā ar grafiku, taču ir nolemts to pagarināt vēl par 10 dienām, dodot iespēju cilvēkiem, kuri kādu iemeslu dēļ nav saskaitījušies pirmajos divos tautas skaitīšanas posmos, to izdarīt internetā. "To mēs esam nodēvējuši par SOS posmu," sacīja Žīgure.

Ja arī šajā skaitīšanas posmā neizdosies iegūt informāciju par Latvijas iedzīvotājiem, CSP izmantot Latvijā pieejamos aktīvos datu reģistrus, iesaistīs pašvaldības, lai apkopotu maksimāli visu iespējamo jaunāko informāciju par situāciju Latvijā un tās iedzīvotāju skaitu.

Pirmos oficiālos tautas skaitīšanas rezultātus Žīgure solīja gada beigās.

Lai arī no 1.jūnija līdz 10.jūnijam iedzīvotāji varēs aizpildīt tautas skaitīšanas anketas internetā, CSP aicina iedzīvotājus sniegt informāciju tautas skaitītajiem, kuri pie viņiem ieradīsies līdz pat 31.maijam ieskaitot.

Kā ziņots, pirmajā posmā internetā tika saskaitīti aptuveni 600 000 jeb 30% valsts iedzīvotāju.

2011.gada tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta pirmo reizi pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī pirmo reizi iedzīvotājiem ir iespēja anketas aizpildīt arī elektroniski.

Tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta ANO vispārīgās pasaules valstu iedzīvotāju skaitīšanas laikā un tiek organizēta saskaņā ar Tautas skaitīšanas likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulu par iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu.

Tautas skaitīšanas mērķis ir iegūt pilnīgu informāciju par iedzīvotāju un mājokļu skaitu un struktūru Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu