Pakistāna ar ASV par bin Ladena operāciju esot vienojušās

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai gan Amerikas Savienotās Valstis publiskojušas dažāda veida informāciju par "Al Qaeda" līdera Osamas bin Ladena nāvi un viņa nāves faktu atzinusi arī "Al Qaeda" un "Taliban", Tuvo Austrumu valstu iedzīvotāju un sazvērestību teoriju piekritēju vidū nerimst viedoklis, ka bin Ladens patiesībā operācijā saņemts dzīves vai arī ticis nogalināts jau sen iepriekš, raksta newsru.com.

Viens no galvenajiem iemesliem šādām runām ir ASV prezidenta Baraka Obamas atteikšanās publiskot attēlus ar mirušo bin Ladenu, kā arī meklētā terorista mirstīgo atlieku steidzīga apglabāšana jūrā.

Akcepts apšaudei ar Pakistānas spēkiem

Tikmēr laikraksts "The New York Times", atsaucoties uz avotiem ASV valdībā, atklāj, ka specvienībai, kas ieradusies bin Ladenu sagūstīt, bijusi dota atļauja vajadzības gadījumā iesaistīties apšaudē pat ar Pakistānas armiju. Uzdevums esot paredzējis no konfrontācijas maksimāli izvairīties, tomēr šāda iespēja ņemta vērā.

Tas kārtējo reizi licis politikas analītiķiem runāt par to, cik maz ASV uzticas pakistāniem - saviem šķietamajiem partneriem terorisma apkarošanas jomā. Šis plāns arī apliecina, cik maz ASV uzticējās Pakistānai kā partnerim.

Gatavībā bijusi arī juristu un tulku komanda

Avoti arī vēsta, ka operācijas laikā gatavībā atradušās divas komandas - viena, kurai bin Ladena nāves gadījumā uzticēts viņu apglabāt, otra savukārt bijusi gadījumam, ja viņu sagūstītu dzīvu. Tā sastāvējusi no juristiem, izmeklētājiem, tulkiem. Dominējošais plāns gan paredzējis bin Ladena nogalināšanu. Ar steigu uz kuģa bin Ladena mirstīgās atliekas nogādātas, lai izvairītos no strīdiem par jurisdikciju.

"Guardian" pieļauj, ka Pakistānas dusmas uz ASV ir iestudētas

Tikmēr laikraksts "The Guardian" raksta, ka operācija pret bin Ladenu Pakistānā starp abām valstīm bijusi saskaņota jau pirms 10 gadiem. Šo vienošanos esot panākusi prezidenta Džordža Buša administrācija. Ja šī informācija ir patiesa, tad jāsecina, ka Pakistānas sašutums par ASV neuzticēšanos un operācijas nesaskaņošanu ir tikai labi iestudēts teātris, raksta laikraksts.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu