Paplašinās tautas skaitīšanā iesaistīto internetbanku skaitu

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Centrālā statistikas pārvalde (CSP) patlaban izskata iespēju paplašināt banku loku, ar kuru internetbanku identifikatoriem no šā gada 1.jūnija līdz 10.jūnijam varēs reģistrēties piekļuvei tautas skaitīšanas anketai internetā.

Patlaban līdz 31.maijam pie vēl nesaskaitītajiem iedzīvotājiem turpinās doties tautas skaitītāji, bet pēc tam vēl desmit dienas saskaitīšanās būs iespējama internetā.

CSP Sociālās statistikas departamenta direktore Maranda Behmane uzsvēra, ka no 1.jūnija līdz 10.jūnijam anketas internetā būs pieejamas tikai tiem iedzīvotājiem, kuri iepriekš tās nebūs aizpildījuši nedz internetā, nedz kopā ar tautas skaitītāju savā dzīves vietā, CSP Informācijas centrā vai reģionālajos tautas skaitīšanas un koordinācijas centros.

Līdzīgi kā tautas skaitīšanas pirmajā posmā, kas norisinājās no 1.marta līdz 12.martam, lai no 1.jūnija piekļūtu tautas skaitīšanas anketai mājaslapā "www.tautaskaitisana.lv", būs nepieciešams autorizēties, izmantojot internetbankas identifikatorus vai arī elektronisko parakstu.

Autorizēties tautas skaitīšanai internetā, tāpat kā iepriekš, varēs "Citadeles bankas", "DnB Nord bankas", "Latvijas Krājbankas", "SEB bankas" un "Swedbank" internetbanku lietotāji.

Behmane skaidroja, ka sadarbības banku loks var arī paplašināties, bet tas būšot atkarīgs no nepieciešamā tehniskā nodrošinājuma un cilvēkresursu kapacitātes.

Viņa aicināja iedzīvotājus būt atsaucīgiem, ja pie viņiem ierodas tautas skaitītājs. "Ja reiz tautas skaitītājs ir ieradies, tad aizpildiet anketu kopā ar viņu kā ar profesionāli, tādējādi garantējot, ka visi dati būs ievadīti pareizi," aicināja CSP pārstāve.

CSP sola, ka tautas skaitīšanas pagarināšana no sākotnēji plānotā 31.maija līdz 10.jūnijam neradīs papildu izmaksas.

Kā ziņots, līdz šim tautas skaitītāji saskaitījuši aptuveni miljonu Latvijas iedzīvotāju, bet vēl aptuveni 650 000 izmantojuši iespēju saskaitīties internetā.

CSP jau iepriekš informēja, ka tautas skaitītāju darbu kavē nepilnības dzīvojamo māju adrešu sistēmā. Skaitītāji informē, ka, veicot savu darbu, viņiem nākas apmeklēt mājokļus, kuros iekārtoti veikali, frizētavas, biroji, bet administratīvajos reģistros šie mājokļi vēl joprojām ir kā dzīvojamā fonda daļa. Mainīti arī ielu nosaukumi un māju numerācija, bet administratīvajos reģistros šīs izmaiņas nav veiktas.

CSP aicina iedzīvotājus pievērst uzmanību šādām tautas skaitītāja identifikācijas pazīmēm - katram tautas skaitītājam ir īpaša apliecība un datorsoma ar tautas skaitīšanas logo un kārtas numuru. Par tautas skaitītāja identitāti var pārliecināties, zvanot uz bezmaksas tālruni 80000777, nosaucot skaitītāja vārdu, uzvārdu, savu dzīves vietu un uz datorsomas redzamo skaitītāja numuru. CSP darbinieki apstiprinās tautas skaitītāja identitāti.

2011.gada tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta pirmo reizi pēc valsts iestāšanās Eiropas Savienībā, kā arī pirmo reizi iedzīvotājiem ir iespēja anketas aizpildīt arī elektroniski.

Tautas skaitīšana Latvijā tiek veikta ANO vispārīgās pasaules valstu iedzīvotāju skaitīšanas laikā un tiek organizēta saskaņā ar Tautas skaitīšanas likumu un Eiropas Parlamenta un Padomes 2008.gada 9.jūlija regulu par iedzīvotāju un mājokļu skaitīšanu.

Tautas skaitīšanas mērķis ir iegūt pilnīgu informāciju par iedzīvotāju un mājokļu skaitu un struktūru Latvijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu