Noskaidrota gardākā alus ēdiena recepte

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Lai celtu gaismā senās alus ēdienu receptes un veicinātu jaunu garšu meklējumus, „Valmiermuižas alus” darītava un Dikļu pils kopīgi organizēja foto recepšu konkursu „Alus kā garšviela”. Konkursa uzvarētāju paziņošana notika 7.maijā Valmieras un apkārtnes vasaras tūrisma sezonas atklāšanas svētkos, kad Valmieras pilsdrupās notika īpašs gardēžu pikniks.

Konkursam tika iesūtītas 20 gardas receptes, no kurām žūrijas komanda, ko veidoja Valmiermuižas alus darītavas saimnieks Aigars Ruņģis, Dikļi pils direktore Ineta Litte un šefpavārs Valters Zirdziņš, izraudzījās galvenās balvas ieguvēju – Ilzes Braisas iesūtīto „Šokolādes alus kūku”. Uzvarētāja ir aicināta paviesoties Dikļu pilī un izbaudīt „Alus gardēžu brīvdienas”, lai smeltos iedvesmu jauniem kulinārijas meistardarbiem.

Dikļu pils šefpavārs Valters Zirdziņš: „Paldies konkursa dalībniekiem! Daudzas iesūtītās receptes bija ļoti labas, tādēļ grūti bija izvēlēties vienu labāko. Vienojāmies par „Šokolādes alus kūku”, jo šokolāde un tumšais alus ir diezgan neparasta, tomēr vienlaikus saderīga savienība, kā arī receptes izpildījums ir ļoti kvalitatīvs, bet tajā pašā laikā tā pagatavojama ikvienā virtuvē.”

Līdztekus žūrijas darbam portālā TVnet norisinājās balsošana par interesantāko recepti, un gardēžu simpātijas internetā ar asprātīgo aprakstu izpelnījās Lanas Rozenbergas recepte „Kraukšķīgie alus groziņi”. Skatītāju simpātijas receptes autore kādos skaistos šīs vasaras svētkos galdā varēs celt 50 litrus Valmiermuižas alus.

Interesantākās uz smeķīgākās konkursam iesūtītās receptes Valmiermuižas alus darītava apkopos un publicēs virtuālā alus ēdienu recepšu krājumā, kas būs pieejams ikvienam gardēdim.

Plašāka informācija Valmiermuižas alus darītavas un Dikļu pils mājas lapās – www.valmiermuiza.lv un www.diklupils.lv.



KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu