Fotoreportāža no Vasarsvētkiem Torņakalna baznīcā (14)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

19.maijā, Vasarsvētkos, Rīgas Lutera draudze Torņakalnā rīkoja «Citādu dievkalpojumu» – labdarības koncertu «Iedvesmo dzīvei!». Pasākuma laikā un pēc pasākuma apmeklētājiem bija iespēja ziedot onkoloģijas pacientu atbalsta biedrības «Dzīvības koks» psihosociālajai rehabilitācijai.

Ar savu līdzdalību sirsnīgajā koncertā ziedot aicināja Intars Busulis, Linda Leen, Aija Andrejeva, Lady’s sweet, Evita Zālīte, Sus Dungo, Kārlis Lācis, Kaspars Zemītis, Jānis Jakovļevs un citi pazīstami mūziķi, kā arī draudzes koris un ansambļi.

Foto: Edgars Kalmēns, TVNET
Foto: TVNET

Pēc koncerta draudzes dārzā koncerta apmeklētāji bija aicināti piedalīties radošajās darbnīcās, vintage tirdziņā, pavasara vingrošanā, izsolē un citās interesantās aktivitātēs. Savukārt draudzes centrā interesenti varēja tikties un runāt ar ārsti psihoterapeiti Maiju Kārkliņu. Īpašu interesei izraisīja pasākumam speciāli darināto puķu podiņu izsole. Katru puķu podiņu ar sirsnīgu novēlējumu un domu graudu bija izdaiļojuši mūziķi.

«Vasarsvētki mums atgādina par spēku, kas ir klātesošs mūsos. Par spēku celties, augt, atjaunoties, atspirgt un dzīvot. Par spēku un klātbūtni, kuru dod Kristus. Par spēku būt nevis vēža upurim, bet gan sava likteņa lieciniekam,» saka Rīgas Lutera draudzes mācītājs Linards Rozentāls. «Citiem vārdiem,

Vasarsvētki mūs iedvesmo dzīvei, kas ir arī šā gada Citādā dievkalpojuma devīze.

Tāpēc draudzes vārdā aicinu ikvienu būt līdzatbildīgiem un ar savu klātbūtni un ziedojumiem palīdzēt iedvesmot dzīvei vēža slimniekus.»

Latvijā katru gadu ar vēzi saslimst vairāk nekā 10 tūkstoši cilvēku. Nevalstiskās organizācijas «Dzīvības koks» pieejamie pētījumi liecina, ka 30 – 50% cilvēku nespēj sadzīvot ar šo diagnozi. Tāpēc onkoloģijas slimniekiem ir nepieciešams psihosociālais atbalsts, lai pilnvērtīgi atgrieztos sabiedrībā un ikdienā. Tas ir process, kura laikā vēža slimnieki iemācās sadzīvot ar sevi un savu diagnozi, uzkrāj spēkus un enerģiju.

«Citādā dievkalpojuma» laikā iegūtie līdzekļi tiks veltīti rehabilitācijas iespējām 48 cilvēkiem.
Foto: Edgars Kalmēns, TVNET

Par «Dzīvības koku»

«Dzīvības koks» ir lielākā nevalstiskā organizācija Latvijā, kas apvieno onkoloģiskos pacientus un viņu tuviniekus. «Dzīvības koks pārstāv Latvijas pacientu intereses ne tikai nacionālā, bet arī Eiropas līmenī. «Dzīvības koks» īstenojis projektus sadarbībā ar Amerikas Pretvēža biedrību un atbalstījis AVON globālo iniciatīvu cīņā pret krūts vēzi, iesaistījies Eiropas iniciatīvā «European Partnership for Action Against Cancer».

Saziedoti tika 2658 lati

Sirsnīgs paldies visiem mūziķiem, māksliniekiem un citiem atbalstītājiem!

Paldies «Hairriga» par bizīšu pīšanu bērniem, «Vingruma klubam» par pavasara vingrošanu, «Deko nomai» par dekorācijām, «Tikai karotēm» par pankūkām, «Rīgas piensaimniekam» par saldējumiem.

Komentāri (14)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu