Baltkrievija publisko video ierakstu pirms terorakta

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Minskas metro spridzināšanas lietā aizturētas piecas personas, par to šodien žurnālistus informēja Baltkrievijas Ģenerālprokuratūras pārstāvis Andrejs Šveds, tā ziņo Baltkrievijas ziņu aģentūra "BELTA". Preses konferences laikā tika arī demonstrēts video materiāls, kurā tika hronoloģiski parādīts, kā tika īstenots terorakts Minskas metro stacijā "Oktjabrjskaja".

Preses konferencē tika demonstrēts videonovērošanas kameru detalizēts ieraksts metro stacijā "Kupalovskaja" un "Oktjabrjskaja".

Netic Lukašenko paziņojumam par atklāto Minskas teroraktu

Baltkrievijas varas iestādes sapinušās savos paziņojumos par it kā atklātu Minskas metro spridzināšanas lietu. Daudzi mediji norāda uz virkni dīvainu nesakritību. Skepsi par it kā atklāto teroraktu pauduši arī daudzi baltkrievi. Par iedzīvotāju pārliecības trūkumu, ka varas iestādes nemelo, liecina arī fakts, ka metro Minskas iedzīvotāji nesteidz no jauna izmantot.

Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko vakar ar pompu paziņoja, ka Minskas metro spridzināšanas lieta ir atklāta, vainīgie aizturēti un atzinušies.

Saskaņā ar prezidenta paziņojumu, teroraktu īstenoja divi jaunieši no rajona centriem - pēc profesijas virpotājs un montieris. Viņu vārdi netiek atklāti. Līdz ar viņiem tikusi aizturēta arī kāda meitene - draudzene vienam no notvertajiem "teroristiem". Bez tam viens no spridzinātājiem - kāds 25 gadus vecs jaunietis no Vitebskas iepriekš esot īstenojis arī vēl citus uzbrukumus - 2005.gadā savā dzimtajā pilsētiņā, savukārt 2008.gadā - neatkarības dienas svinībās Baltkrievijas galvaspilsētā. Jāatgādina, ka šis noziegums tolaik tā arī netika atklāts.

Skatīt pievienoto video.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu