Rīgā atklāj nereģistrētu augu izcelsmes produktu ražotni (36)

CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: flickr.com/tomtolkien

Pārbaudot Pārtikas un veterinārā dienesta (PVD) rīcībā esošo operatīvo informāciju par nelegālu augu izcelsmes produktu ražošanu un fasēšanu, PVD ir atklājis nereģistrētu SIA «Veselības fabrika» piederošu ražotni - fasēšanas cehu Rīgā, Čiekurkalnā, informēja PVD pārstāve Ilze Meistere.

Uzņēmumu pēta ilgāku laiku

Aizdomas, ka «Veselības fabrika», kam pieder PVD reģistrēts sabiedriskās ēdināšanas un augu izcelsmes produktu fasēšanas uzņēmums Rīgas centrā, Skolas ielā, ir izveidojusi papildus nereģistrētu ražotni arī Čiekurkalnā, radās, salīdzinot fasēšanas telpas un restorāna kapacitāti ar uzņēmuma interneta mājaslapā piedāvāto un citiem mazumtirdzniecības uzņēmumiem piegādāto saražotās un safasētās produkcijas sortimentu, proti - produkcijas apjoms un klāsts ievērojami pārsniedza uzņēmuma jaudu.

Veicot vairākas pārbaudes ilgākā laika posmā, PVD inspektoriem izdevās uziet pēdas «Veselības fabrikas» otrai - nereģistrētajai - ražotnei Čiekurkalnā, kurā,

veicot pārbaudi, PVD atklāja dažādu augu izcelsmes produktu - žāvētu eksotisku augļu, mušļu - fasēšanu un dzīvās maizes ražošanu nepiemērotos apstākļos.

Produkti jāatsauc no tirdzniecības

PVD ir apturējis nereģistrētās ražotnes darbību un saražotās produkcijas - aptuveni 1000 kilogramu dažādu augu izcelsmes produktu - izplatīšanu. Tā būs jāatsauc arī no tirdzniecības lielveikalos, jo, lai gan kaltētas ogas un augļi nav augsta riska pārtikas produkts, PVD ir konstatējis nepilnības produktu marķējumā, tostarp uzņēmums izmanto neatļautas veselīguma norādes un atsauci uz bioloģisko lauksaimniecību, lai gan jau pagājušā gada beigās sertifikācijas institūcija «Vides kvalitāte» pieņēma lēmumu par sertifikāta «Bioloģiskā lauksaimniecība» anulēšanu SIA «Veselības fabrika» Skolas ielas uzņēmumam.

Sākta administratīvā lietvedība, teikts PVD paziņojumā.

Uzņēmuma «Veselības fabrika» īpašnieks Mārtiņš Vētra teica, ka viņam patlaban nav nekādu komentāru, un viņš neplāno tos sniegt.

Kā informēja PVD,

uzņēmumam «Veselības fabrika» pieder svaigēšanas restorāns «Raw Garden», kas atrodas Rīgā, Skolas ielā.

Restorāns «Raw Garden» pirms diviem gadiem ticis iekļauts ceļojumu izdevumā tūristiem «Anothertravelguide.com» un atvērto restorānu «TOP 10» līdzās Mārtiņa Sirmā, Jāņa Jenža, Elmāra Taņņa un citu jomas profesionāļu restorāniem, teikts restorāna mājaslapā «www.rawgarden.lv».

Kā liecina «Firmas.lv» informācija, SIA «Veselības fabrika» apgrozījums 2012.gadā bija teju trīs reizes jeb par 2,7 reizēm lielāks nekā 2011.gadā. Pērn apgrozījums bija 177 026 lati, bet 2011.gadā - 64 297 lati. Pērn uzņēmums strādājis ar 24 740 latu peļņu, bet 2011.gadā uzņēmums cieta zaudējumus 22 778 latu apmērā.

SIA «Veselības fabrika» dibināta 2010.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4000 latu. «Veselības fabrikas» vienīgais īpašnieks ir Mārtiņš Vētra.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu