Čempionvienība «Cēsis» ar pārliecinošu uzvaru uzsāk LSBL finālsēriju

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) finālsērijas pirmajā mačā ceturtdien pašreizējās valsts čempiones «Cēsis» savā laukumā uzvarēja «TTT Rīga» komandu.

Aizvadītajā spēlē cēsnieces bija pārākas ar rezultātu 82:51 (22:8, 21:18, 18:11, 21:14).

Stabilus pamatus uzvarai «Cēsu» komanda ielika jau pirmajā ceturtdaļā, kad pirmo piecu minūšu laikā izvirzījās vadībā ar desmit punktiem, bet līdz tās beigām iekrāja 14 punktu handikapu. Otrajā ceturtdaļā laukuma saimniecēm neizdevās pārsvaru ievērojami palielināt, bet trešā ceturtdaļa atkal aizritēja ar jūtamu «Cēsu» komandas pārsvaru, kā rezultātā mājinieces noslēdzošās desmit minūtes sagaidīja ar 22 punktu pārsvaru. Spēles pēdējā ceturtdaļā «Cēsis» pārsvaru atkal palielināja, ne brīdi neradot šaubas par pārliecinošas uzvaras izcīnīšanu.

Uzvarētāju komandas rindās rezultatīvākās ar 20 punktiem bija Kristīne Silarāja un serbiete Inesa Ajanoviča, kuras iekrāja arī pa astoņām atlēkušajām bumbām, bet 13 punkti Andas Eibeles kontā.

Savukārt «TTT Rīga» labā 12 punktus guva Dita Rozenberga, kuras kontā arī desmit bumbas zem groziem. Neviena cita viesu komandas spēlētāja neguva vairāk par deviņiem punktiem.

Sērijas otrais mačs notiks svētdien Rīgā. Sērija ritēs līdz vienas komandas trim uzvarām.

Par LSBL zeltu šīs abas komandas cīnās piekto reizi pēdējo sešu gadu laikā. Iepriekš 2008.gadā «TTT Rīga» uzvarēja visās trijās spēlēs, gadu vēlāk «Cēsis» tikpat pārliecinoši revanšējās, 2010.gadā notika visinteresantākā sērija, čempiones noskaidrojot izšķirošajā, piektajā, spēlē, kad virsroku guva «TTT Rīga», bet pērn «Cēsis» uzvarēja četru spēļu sērijā.

«Cēsis» šosezon bez zaudējumiem veica visu 24 spēļu distanci Latvijas un Igaunijas apvienotajā čempionātā, kļūstot par čempionēm, un pārliecinoši pārvarēja LSBL pusfināla slieksni, divās spēlēs pārspējot «Liepājas Papīru».

Savukārt «TTT Rīga» pamatturnīrā finišēja otrajā vietā, Latvijas un Igaunijas čempionāta finālturnīrā izcīnīja otro vietu, bet LSBL pusfinālā saspringtā cīņā trīs maču sērijā pieveica RTU/«Merks» komandu.

«Liepājas Papīra» un RTU/«Merks» komandas sēriju par bronzas medaļām līdz divām uzvarām uzsāks sestdien.

Regulārās sezonas spēles septiņas Latvijas vienības aizvadīja Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta ietvaros, kur LSBL pusfinālam kvalificējās spēcīgākās četras valsts komandas.

Cēsīs notikušajā Latvijas un Igaunijas čempionāta finālturnīrā pirmās trīs vietas izcīnīja Latvijas klubi - attiecīgi «Cēsis», «TTT Rīga» un RTU/«Merks».

Kā ziņots, pagājušās sezonas LSBL čempionātā startēja astoņas komandas, pēc divu gadu pārtraukuma par čempionēm kļūstot «Cēsu» basketbolistēm.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu