/nginx/o/2018/07/16/10046104t1h76f0.jpg)
Valrieksti ir veselīgākie no visiem riekstiem, un tos vajadzētu lietot biežāk kā veselīga uztura sastāvdaļu, uzskata amerikāņu zinātnieki.
Kā norāda ASV Ķīmijas asociācijas pētnieki, salīdzinot ar citiem, valriekstos ir divreiz lielāks antioksidantu līmenis, turklāt tie ir daudz iedarbīgāki par citos riekstos atrodamajiem. To zinātnieki secināja, analizējot deviņu dažādu riekstu ķīmisko sastāvu.
Valriekstos atrodamie antioksidanti - vielas, kas aizsargā organismu no brīvo radikāļu veidošanās, - esot 15 reizes efektīvāki par E vitamīnu, kas palīdz aizsargāt ķermeni no slimības izraisošo dabisko bioloģiski aktīvo vielu kaitīgās ietekmes.
Iepriekšējie pētījumi ir apliecinājuši, ka regulāri lietojot uzturā riekstus, samazinās risks saslimt ar sirdskaitēm, dažiem vēža veidiem, otrā tipa diabētu un citām slimībām.