Trīs Sprīdīši, Kazāks, Žurka u.c. brīvdienu ceļvedī

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: kadrs no filmas

Trīs Sprīdīšu nedienas teātrī, piedaloties veselai Dailes teātra zvaigžņu plejādei, Kārļa Kazāka jaunās dziesmas arī vizuālā veidā, eksotisks pavasaris cirkā, 100 grami Žurkas... Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

KONCERTI

Kārlis Kazāks prezentē jaunu albumu

K. Kazāks
K. Kazāks Foto: Qfilma

Albuma prezentācijas pasākumā savīsies rakstītais stāsts, aktierspēle, mūzika un gaismas. Šī nav mūziķa pirmā sadarbība ar teātri - Kazāks ir veidojis muzikālo noformējumu Nacionālā teātra izrādēm "Īstie Jāņi", "Īstie Ziemassvētki" un rakstījis mūziku patlaban Nacionālā teātra Jaunās zāles repertuārā skatāmajai Jāņa Vimbas monoizrādei "Cilvēks Karamazovs".

Katrs koncerta apmeklētājs arī saņems jauno albumu kompaktdiska formātā.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Alīnas Orlovas koncerts Rīgā

A. Orlova
A. Orlova Foto: publicitātes

Koncertā Orlova uzstāsies tikai ģitāras un čella pavadījumā, kas ļaus viņas dziesmas baudīt un atklāt intīmā un klausītājiem maksimāli pietuvinātā atmosfērā.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

"Sinfonietta Rīga" aicina uz Bēthovena un Mocarta mūziku

R. Zariņš
R. Zariņš Foto: publicitātes

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

IZRĀDES

Ēča un Šlāpina 3 Sprīdīši Dailē

I. Šlāpins
I. Šlāpins Foto: No personīgā arhīva

Koncertuzvedumā piedalīsies Lauris Dzelzītis (Malējais Sprīdītis), Artis Robežnieks (Vidējais Sprīdītis), Juris Strenga (Pārākais Sprīdītis), Juris Bartkevičs (Ļaunais privātuzņēmējs Smurguls), Pēteris Liepiņš (Politiķis Vecais Niķis), Gints Grāvelis (Sapņu uzpircējs misters Roulings), Olga Dreģe (Sviedru bankas Naudas māte), Mirdza Martinsone (Parīzes bordeļa madāma Princese uz Egīla Zirņa), Jānis Paukštello (Latviešu biedrības nama direktors deLetons), Intars Rešetins (Stjuarts Bertolds Kliks) un daudzi citi.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

Eksotiskais pavasaris Rīgas Cirkā

Džigits
Džigits Foto: publicitātes

Rīgas cirkā kopā ar mākslinieku Juriju Aleksandrovu ieradīsies lāči. Aleksandrovs ir guvis godalgas visos iespējamos starptautiskajos cirka festivālos visā pasaulē, tostarp prestižajā Montekarlo cirka festivālā Monako.

Pēc vairāku gadu pārtraukuma ar viesizrādēm Rīgas cirkā viesosies arī Vladimirs Saprikims un dresētas šimpanzes.

Viens no spilgtākajiem numuriem solās būt "Akrobāti uz celiņa" Hubajeva vadībā. Montekarlo Starptautiskajā cirka festivālā šis priekšnesums tika nosaukts par "21. gadsimta numuru".

Savu programmu ar zirgiem piedāvās arī Osetijas džigiti Lazarovi, uz dubultās trapeces trikus izpildīs Maskavas gaisa māksliniece Jūlija Makajeva, skatītājiem būs iespēja novērtēt arī žonglēšanu ar futbola un basketbola bumbām jaunā un talantīgā mākslinieka Mihaila Jermakova vadībā, trikus uz dažāda izmēra divriteņiem demonstrēs Aleksandrs Vitkovskis, bet Rīgas Cirka dejotājas jaunajā programmā demonstrēs jaunas dejas un cirka orķestris atskaņos jaunos skaņdarbus. Pavasara programma neiztiks arī bez klauniem, kas šoreiz būs ieradušies no Amerikas.

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

"Kamēliju dāma" operā

E. Leimane
E. Leimane Foto: publicitātes

Jauniestudējumu veidojis horeogrāfs Tīts Herms, diriģents Atvars Lakstīgala, mākslinieks Eldors Renters; galvenajās lomās Elza Leimane-Martinova vai Margarita Demjanoka, Raimonds Martinovs vai Arturs Sokolovs.

Balets "Kamēliju dāma" veidots ar Ferenca Lista mūziku. Baleta pasaules pirmizrāde notika 2006. gadā Igaunijas Nacionālajā operā.

Uz abām izrādēm biļetes jau pārdotas.

IZSTĀDE

Frančeskas Kirkes izstāde galerijā "Bastejs"

F. Kirke
F. Kirke Foto: LETA

Ideja jaunās izstādes nosaukumam un centrālajam darbam "Face Control" aizgūta no citas darbības sfēras. Māksliniece šo terminu izmanto kā metaforu - pārskatu par imidžiem, kas viņu emocionāli uzrunājuši vairāku gadu garumā. Laika gaitā nākuši klāt arvien jauni tēli, tādējādi veidojot dialogus starp laikmetiem, faktūrām un krāsu laukumiem.

Izstādes ekspozīciju veido vairāki lielformāta darbi un konceptuāla tēlu galerija - mazāka formāta darbi. Kirkes darbi ir intelektuāla spēle ar mākslas vēstures un mūsdienu kultūras simboliem, asimilējot kino, modes zīmolus, slavenību sejas.

Izstāde būs apskatāma līdz 30. aprīlim.

PASĀKUMI

"Spring Kickoff" finālsacensības "Monsterparkā"

Akil The MC
Akil The MC Foto: Klubs "Pulkvedis"

Biļetes nopērkamas "Biļešu servisa" kasēs vai bilesuserviss.lv.

Leļļu animācijas darbnīca "Brigādes rezgalības Kino muzejā"

"Brigādes" lelle
"Brigādes" lelle Foto: publicitātes

Darbnīcā aicināti piedalīties bērni vecumā no 6 līdz 14 gadiem kopā ar vecākiem vai vecvecākiem, kuri vēlas piedalīties leļļu animācijas filmas tapšanas procesā.

Vietu skaits ir ierobežots, tādēļ savu dalību nepieciešams pieteikt iepriekš pa telefonu 67358873 vai rakstot e-pastu kinomuzejs@kinomuzejs.lv un norādot, kuros datumos ir vēlme darbnīcu apmeklēt.

Nacionālā teātra nebalva "100 grami Žurkas"

Žurka
Žurka Foto: publicitātes

Nebalvas pasniegšanas ceremonijā tiks godināti Latvijas spilgtākie pārstāvji, kas izpelnījušies nedalītu tautas atbalsta trūkumu, cilvēki, kas pamanījušies apvienot nepatīkamo ar nelietderīgo. Nebalvu "100 grami Žurkas" saņems tie, kas pamanījušies izdarīt "lāča pakalpojumu" gan sev, gan lācim vienlaicīgi, turklāt vietā, kur pakalpojumi lāčiem nekad nav bijuši cieņā.

"100 gramus Žurkas" veido režisors Viktors Runtulis, scenārija autori ir Jānis Skutelis un Mārtiņš Egliens, scenogrāfs - Aigars Ozoliņš.

Piedalās Jānis Skutelis un Nacionālā teātra aktieri.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs vai bilesuparadize.lv.

KLUBI UN KROGI

"Aptiekā" (Mazā Miesnieku 1) svētdien, 27. martā, plkst. 21 koncertcikla "Mēnešreize" ietvaros uzstāsies "Dzelzs vilks".

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) šovakar, 25. martā, uzstāsies "Latvian Blues Band", bet rīt, 26. martā, "Bite's Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) šodien, 25. martā, plkst. 22 uzstāsies "Adamsu famīlija".

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) šovakar, 25. martā, spēlēs C. J. Parker, bet rīt, 26. martā, DJ Toms Grēviņš un DJ Uldis Rudaks.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) šovakar, 25. martā, spēlēs DJ Aspirīns, bet rīt, 26. martā, DJ RudD.

"Depo" (Vaļņu 32) šovakar, 25. martā, uzstāsies indie pop grupa "On Volcano" (Somija) un "Eskimo", kā arī spēlēs DJ Guntis, bet rīt, 26. martā, notiks industriālās mūzikas pasākums "Sturm", kurā piedalīsies Hezzel, Cmoks, Karliks, Knab un Skd.

"I Love You" (Aldaru 9) šovakar, 25. martā, spēlēs DJ Artis Volfs, bet rīt, 26. martā, uzstāsies El Mars.

"Leņingrad" (Kalēju 54) šovakar, 25. martā, spēlēs DJ Šakālis.

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) šovakar, 25. martā, uzstāsies "Bērnības milicija" un Nepilngadīgā Anna.

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) šodien, 25. martā, notiks pasākums "Dubstep Factory 4", kurā piedalīsies Solitude (Lielbritānija), Onishi, Jeramy Hollow, Breakfake un Mincisha ieraksti.

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) šovakar, 25. martā, uzstāsies grupa "Orochi", bet rīt, 26. martā, postroka apvienība "Murmansk" (Somija) un progressive rock grupa "Kathaarsys" (Spānija).

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) šodien, 25. martā, spēlēs DJ Egons Reiters (augšstāvā) un AG (apakšstāvā), bet rīt, 26. martā, DJ All-viss, DJ Dub:ra un DJ Shortkutz (augšstāvā) un DJ Kaspars Bindemanis (apakšstāvā).

KINO

"Aizliegtais paņēmiens" un vēl pāris jaunas filmas

Kareivīgas meitenes
Kareivīgas meitenes Foto: Kadrs no filmas

Vēl "Citadele" sāk demonstrēt trilleri "Istabas biedre" ("The Roommate") un trīsdimensionālo dokumentālo filmu "Sea Rex – Jūras dinozauri 3D" ("Sea Rex: Journey to a Prehistoric World 3D").

TELEVĪZIJA

Šodien, 25. martā, plkst. 21.05 LNT demonstrēs jaunā humoršova "Karaliskais anekdošu turnīrs" otro raidījumu.

Šodien, 25. martā, plkst. 22.10 LTV1 piedāvās noskatīties 21. martā Mazajā ģildē notikušo pianista Vestarda Šimkus koncertu un Latvijas mākslinieku darbu izstādi-izsoli, kas veltīta Likteņdārza tapšanai.

Rīt, 26. martā, plkst. 15 LTV7 piedāvās tiešraidi no Rīgas "Dinamo" hokeja sezonas noslēguma svētkiem "Arēnā Rīga".

Rīt, 26. martā, plkst. 21.25 TV3 demonstrēs Roberta Zemeka 2001. gada drāmu "Pamestais" ("CastAway") ar Tomu Henku galvenajā lomā.

Rīt, 26. martā, plkst. 22.35 LNT piedāvās noskatīties 1996. gada drāmu "Striptīzs" ("Striptease") ar Demiju Mūru galvenajā lomā.

Rīt, 26. martā, plkst. 23.10 LTV1 demonstrēs 2001. gada drāmu "Monstru balle" ("Monster's Ball") ar Hali Beriju un Billiju Bobu Torntonu galvenajās lomās.

Svētdien, 27. martā, plkst. 20.15 LNT piedāvās šova "Mazo dziesmas Latvijai" kārtējo raidījumu.

Svētdien, 27. martā, plkst. 20.25 TV3 demonstrēs 2000. gada asa sižetu fantastisko filmu "X-cilvēki" ("X-Men") ar Hjū Džekmenu galvenajā lomā.

Svētdien, 27. martā, plkst. 21.35 LTV1 demonstrēs 2008. gada franču kara drāmu "Slepenās aģentes" ("Female Agents") ar Sofiju Marso galvenajā lomā.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu