Par Daugavpils jauno mēru kļuvusi Kulakova

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: www.latgaleslaiks.lv

Daugavpils mēra amatā ceturtdienas vakarā ievēlēta Žanna Kulakova (LPP/LC), informēja pašvaldības preses sekretāre Līga Korsaka.

Par viņu nobalsoja desmit deputātu, bet opozīcija uz sēdi, kas sākās pussastoņos vakarā, neieradās

Mēra krēslam tika izvirzīta tikai Kulakova.

Kulakova sacīja, ka jau tuvākajā laikā notiks koalīcijas paplašinātā sēde, kurā tiks izvērtēts divu gadu darbs. Līdzšinējās prioritātes netikšot mainītas, taču tiks aktivizēta rīcības programma, uzsvēra jaunā pašvaldības vadītāja. Par gāztā mēra problēmu viņa nosauca slikto sadarbību ar “Saskaņas centru”.

“Lāčplēša laikā nebija ciešas sadarbības ar partneriem un tagad visi ir priecīgi, ka notiks konstruktīvs darbs pilsētas attīstībai un tā vārda un tēla nešanai gan Latvijā, gan pasaulē,” sacīja Kulakova.

Viņa norādīja, ka Lāčplēsis sistemātiski pārkāpis koalīcijas līgumu, neinformējot ne kolēģus, ne partnerus par lēmumiem un iecerēm.

Atbildot uz jautājumu, kā viņa jūtas, zinot, ka Daugavpilī mēra maiņa notiek biežāk nekā citās pilsētās, Kulakova atbildēja: “Balotējoties vēlēšanās ir jābūt gatavam pieņemt lēmumus un uzņemties atbildību.”

Jau ziņots, ka ceturtdien ārkārtas sēdē no amata tika atbrīvots pilsētas līdzšinējais mērs Jānis Lāčplēsis (LPP/LC), pret kuru vērsās viņa paša partijas biedri. Aizklātā balsojumā par Lāčplēša atbrīvošanu balsoja desmit, bet pret bija pieci pašvaldības deputāti.

Daugavpils domē koalīciju veido LPP/LC un “Saskaņas centrs”, bet opozīcijā ir Latvijas Sociāldemokrātiskās strādnieku partijas un “Latgales tautas” deputāti.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu