Deklarācijas laikus nav iesniegušas ap 6000 amatpersonu (4)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Šodien ir pēdējā diena, kad valsts amatpersonas Valsts ieņēmumu dienestā var iesniegt kārtējo deklarāciju par 2012.gadu, un to vēl nav izdarījušas vairāk nekā 6000 amatpersonu.

VID Sabiedrisko attiecību daļā informēja, ka līdz šim deklarācijas saņemtas no 49 472 amatpersonām, kas kopumā ir 88,9% no kopējā amatpersonu skaita, kam ir šāds pienākums. Kopumā deklarācijas ir jāiesniedz 55 665 valsts amatpersonām.

No valsts augstākajām amatpersonām pienākumu izpildījuši jau 12 ministri, 94 Saeimas deputāti un četri ministriju parlamentārie sekretāri.

VID atgādina, ka kārtējās amatpersonu deklarācijas var iesniegt vēl šodien līdz pusnaktij. VID apkopos datus par tām amatpersonām, kas deklarācijas nav iesniegušas un izsūtīs atgādinājuma vēstules tām amatpersonām, no kurām nebūs saņemtas ne deklarācijas, ne arī iesniegums par to, ka objektīvu iemeslu dēļ nav bijis iespējams iesniegt deklarāciju.

Ja amatpersona ir nokavējusi deklarācijas iesniegšanas termiņu, VID vērtē katru gadījumu atsevišķi. Ja deklarācija nav iesniegta neattaisnota iemesla dēļ, amatpersonu var saukt pie atbildības un tā var saņemt sodu līdz 250 latiem.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu