Zem zemes nogruvuma Tibetā atrod 21 bojāgājušu kalnraci

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Turpinot atrakt zemes nogruvumu, kas piektdienas rītā Tibetā apraka vairāk nekā astoņdesmit kalnračus, glābēji līdz pirmdienai atraduši 21 bojāgājušo.

Pārējie kalnrači vēl aprakti zem divu miljonu kubikmetru iežu masas trīs kilometrus platā joslā, bet glābšanas darbi turpinās. Tajos iesaistīti aptuveni 3500 cilvēki, kas turpina darbu, neraugoties uz sniegu un grūtajiem augstkalnu apstākļiem. Daudzi glābēji pārrok zemi ar kailām rokām gan piesardzības pēc, gan tādēļ, ka nogruvums aizbēris ceļus un nogādāt nelaimes vietā smago tehniku nav iespējams.

Jau vēstīts, ka zemes nogruvums, kas apraka kalnraču nometni uz austrumiem no Tibetas galvaspilsētas, sākās piektdien ap plkst.6 (ceturtdien ap pusnakti pēc Latvijas laika).

Kalnainajos Tibetas reģionos zemes nogruvumi nav reta parādība. Tos pastiprina arī intensīvie kalnrūpniecības darbi.

Pēdējos gados Ķīna Tibetā atklājusi milzīgus derīgo izrakteņu krājumus, tostarp desmitiem miljoniem tonnu vara, svina un cinka, kā arī miljardiem tonnu dzelzsrūdas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu