Ir zināms, kurš no uzbrucējiem nošāva Jēkabpils policistu (46)

BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Valsts policija (VP) apsūdzību saistībā ar janvāra beigās Jēkabpilī spēļu zālē "Fenikss" notikušo laupīšanu, kur viens no laupītājiem nošāva Viesītes policijas iecirkņa vecāko inspektoru Andri Znotiņu un vēl divus policistus ievainoja, prokuratūrai varētu nosūtīt maija beigās.

Par to piektdien vēsta laikraksts "Diena".

Policija noskaidrojusi noziegumā iesaistīto personu lomas notikušajā, un ir zināms, kurš ir šāvējs.

"Būtībā visi apstākļi ir noskaidroti, kas un kā bija, kas ko darīja, kāda ir kura loma. Runājot par pierādījumiem, ir daudz tiešo pierādījumu," atzīst VP Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēšanas pārvaldes priekšnieks Jānis Lazdiņš.

Prokuratūrā varētu nonākt maija beigās

Viņš norāda, ka policija cer lietu uz prokuratūru nosūtīt maija beigās, bet precīzs laiks skaidri nav zināms, kam viens no iemesliem ir tas, ka vēl nav saņemti visu ekspertīžu rezultāti.

"Mēs esam saņēmuši tikai informāciju no ekspertiem, kuri tās [ekspertīzes] veica, kas ļauj izdarīt secinājumus par katras personas lomu notikumā. Ja, veicot ekspertīzes, parādīsies kādi blakus momenti, būs kāds vēl jāpratina, būs jānosaka vēl papildu ekspertīzes," skaidroja Lazdiņš.

Personas vārdu, kurš vainojams policista Znotiņa nonāvēšanā, VP pārstāvis neatklāj, bet uz jautājumu, vai tas, kurš vainojams, ir atzinies, norāda:

"Mums lietā ir noskaidrots, kurš ko darīja. Mēs nekomentējam, lai nebūtu sabiedrības ietekmēšanas, pirms vēl lieta līdz prokuratūrai aizgājusi."

Jau iepriekš izmeklēšanā atklāts, ka divi no laupīšanā iesaistītajiem - Leonīds Koņuhovs un Arvo Žagars - ir no specvienības "Alfa", bet divi - brāļi Pāvels un Deniss Hristoforidi - savulaik strādājuši Tukuma policijā. Piektais laupīšanā iesaistītais - Staņislavs Babelis - nav saistīts ar policiju.

Saskaroties ar policijas pretestību, laupītāji lika lietā šaujamieročus, un viens policists, kurš laupītājus centās aizturēt, gāja bojā. Izskanēja arī ziņas, ka laupītāji apzināti uzdevušies par policistiem un apgalvojuši, ka notiek narkotiku apkarošanas operācija.

Visām noziegumā iesaistītajām personām kā drošības līdzekli tiesa piemērojusi brīvības atņemšanu.

Komentāri (46)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu