Kubā atjauno Hemingveja kabrioletu (4)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānšāviņš

Slavenā rakstnieka Ernesta Hemingveja pēdējais auto bija 1955.gada Chrysler New Yorker kabriolets.

Kad rakstnieks izdarīja pašnāvību, auto pazuda, taču ne pavisam. Tas visu laiku atradās Kubā kādā ģimenē, kur tika nodots no vienām rokām citās.

Apmēram 50 gadus pēc Hemingveja nāves kāds viņa amata brālis automobili «izracis» no aizmirstības un sācis laikietilpīgo restaurācijas procesu. Ja restaurācija tiktu veikta Savienotajās Valstīs, atliktu vien sazvanīt attiecīgos rezerves daļu tirgotājus, kādu darbnīcu ar prasmīgiem speciālistiem, un Chrysler kabriolets ātri vien būtu gatavs.

Tā kā automašīnas atjaunošana norit Kubā, pret kuru ASV noteikušas striktu importa embargo, process ir krietni vien sarežģītāks. Rakstniekam Kristofam Barkeram tomēr, šķiet, būs izdevies īstenot neiespējamo. Piesaistot pareizos cilvēkus, tai skaitā Chrysler koncernu un Čikāgā dzimušo septiņdesmito gadu TV seriāla «Stārskijs un Hačs» Hača lomas atveidotāju Deividu Soulu, kam nu jau gandrīz desmit gadus ir Lielbritānijas pilsonība un līdz ar to plašās iespējas nepieciešamās rezerves daļas gādāt no Eiropas, auto restaurācija rit pilnā sparā. Šobrīd plānots, ka rakstnieka auto tā sākotnējā izskatā tiks atjaunots līdz ikgadējam Hemingveja kolokvijam, kurš norisināsies Havanā no 20. līdz 23. jūnijam.

Auto atjaunošanu plānots dokumentēt filmā Cuban Soul, kuras treileris pievienots zemāk.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu