Kadafi: tauta mani mīl; Eiropā manītas Kadafi lidmašīnas (29)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Nemieru pārņemtās Lībijas diktators Muamars Kadafi intervijā amerikāņu telekanālam ABC apliecināja, ka spēs saglabāt tautas atbalstu.

"Visa mana tauta mani mīl. Viņi mirs, lai mani aizsargātu," vakar intervijā atzina Kadafi.

Vienlaikus viņš arī atteicies atzīt, ka galvaspilsētas Tripoles ielās notiktu jebkādas demonstrācijas.

Tiesa, no citiem avotiem kļuvis zināms, ka Kadafi lojālie bruņotie spēki vakar atkārtoti vērsās pret opozīcijas demonstrantiem, bombardējot reģionus, kas pārgājuši protestētāju pusē.

Bijušajās PSRS valstīs manītas Kadafi lidmašīnas

Nemieru pārņemtās Lībijas diktatoram Muamaram Kadafi piederošas lidmašīnas manītas bijušās Padomju Savienības valstīs. Viena manīta Baltkrievijā, savukārt cita Ukrainā.

Mediji pieļauj, ka lidmašīnas uz šīm valstīm atvedušas kādus tuvus Kadafī līdzgaitniekus vai arī kravas. Zināms, ka Ukrainā ieradusies Kadafī tuva līdzgaitniece, viņa medicīnas māsa. Patlaban pie 38 gadus vecās Gaļinas Kolotņitskajas dzīvokļa nepārtraukti dežurē mediji.

Tikmēr pastāv versija, ka Baltkrievijas galvaspilsētā Minskā nolaidusies lidmašīna, kurā esot atradušās dārglietas, zelts un skaidra nauda trīs miljardu dolāru vērtībā. Jāatgādina, ka par Eiropas pēdējo diktatoru dēvētais Baltkrievijas prezidents Aleksandrs Lukašenko ar pārējām Eiropas valstīm sadarbojas visai ierobežotā apmērā, un Baltkrievija noliegusi Kadafi lidmašīnas ierašanos valstī.

ASV bruņotie spēki pie Lībijas robežām

Tikmēr ASV sākusi karaflotes un kara aviācijas pārgrupēšanu ap Lībiju. Pentagona pārstāvis Deivs Lapans norāda: militāristiem jābūt gataviem jebkādam notikuma pavērsienam.

ASV valsts sekretāre Hilarija Klintone, kura pati patlaban uzturas Ženēvā, apliecināja, ka ASV neplāno karaflotes operāciju pret Lībiju. ASV vien gatavojoties tam, ka lībieši parādīsies starptautiskajos ūdeņos.

Komentāri (29)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu