"Berimors" šogad ceļos arī ārpus Rīgas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimors", kas skatītājus vienkopus pulcēs jau devīto reizi, šoreiz programmu piedāvās gan skatītājiem Rīgā, gan ceļos arī uz citām pilsētām.

Festivāls veltīts veselīgam dzīvesveidam

Patlaban vienošanās par "Berimora" festivāla programmas izrādīšanu panākta ar Cēsīm, Liepāju un Daugavpili, taču sāktas arī sarunas ar Ventspili un Kuldīgu, šodien žurnālistiem stāstīja starptautiskā kino centra "Arsenāls" direktors Giorgijs Haindrava.

9. starptautiskais bērnu filmu festivāls "Berimors" notiks no 8. līdz 10. aprīlim, piedāvājot noskatīties filmas no Ziemeļvalstīm, Centrāleiropas, kā arī īpašu Gruzijas un Latvijas animāciju filmu izlasi. Festivāla laikā tiks rīkotas radošās animācijas darbnīcas un labdarības seansi.

Šogad "Berimors" ir veltīts veselīgam dzīvesveidam, un

velosipēds būs oficiālais festivāla pārvietošanās līdzeklis,

tādēļ sadarbībā ar velosipēdu darbnīcu "Ērenpreiss" tiks radīts īpaša dizaina un konstrukcijas braucamais.

"Berimors" apceļos Latviju ne tikai tādēļ, lai izrādītu filmas un iesaistītu bērnus dažādos pasākumos, bet arī tādēļ, lai smeltos no bērniem jaunas idejas un saņemtu labestību, ko dod bērni, pauda Haindrava.

Filmu vērtēšana tiks uzticēta bērnu žūrijai

Saglabājot tradīciju, festivāla "Berimors" filmu vērtēšana tiks uzticēta bērnu žūrijai, kura festivāla noslēguma ceremonijā paziņos galvenās balvas - "Berimora lielā spilvena" - ieguvēju, savukārt otras balvas - "Berimora mazā spilvena" - ieguvēju noteiks skatītāju balsojums.

Berimors jeb īstajā vārdā Berimors Bregovičs ir dzimis Rīga
Berimors jeb īstajā vārdā Berimors Bregovičs ir dzimis Rīga Foto: LETA

Lai piedalītos konkursā, bērniem līdz 11.martam jāiesūta stāsts par tēmu "Berimora velobrauciens". Savā aprakstā bērniem jāiekļauj stāsts par festivāla žūrijas goda priekšsēdētāju mopsi Berimoru, izdomājot, kurp suns dosies, ko satiks, ar ko iepazīsies un kādus labus darbus vai nedarbus viņš ceļojumā paveiks.

Stāstam jāiekļaujas A4 lapā jeb jābūt 1800 zīmes garam. Bērniem stāsti jānosūta uz e-pasta adresi "sirups@sirups.lv" vai pa pastu uz izdevniecību "Rīgas viļņi" Lāčplēša ielā 20a, Rīga, LV-1011. Stāstam jāpievieno klāt arī autora vārds, uzvārds un kontaktinformācija.

Konkursa uzvarētāji tiks paziņoti žurnāla "Sīrups" 18.marta numurā.

Berimors jeb īstajā vārdā Berimors Bregovičs ir dzimis Rīgā. Berimora tēvs ir no Maskavas, bet mamma ir rīdziniece. Berimors ir 50 centimetrus garš, un viņam vislabāk patīk spiegu seriāli, bet nepatīk filmas par citiem suņiem.

No trešdienas "Biļešu servisa" kasēs visā Latvijā, mājaslapā "www.bilesuserviss.lv", kā arī kinoteātra "Rīga" kasēs sākusies abonentu tirdzniecība uz "Berimora" festivāla programmu. Abonementa cena trīs cilvēkiem vai festivāla filmām ir četri lati, bet pieciem cilvēkiem vai filmām - 6,50 lati.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu