Aizrāda policistam par piestrādāšanu pie fotoradaru uzstādītāja (1)

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izteicis aizrādījumu kādam policistam par piestrādāšanu bez priekšniecības atļaujas pie fotoradaru uzstādītāja uzņēmuma «V-Traffic» («Vitronic Baltica un partneri») un citos uzņēmumos, informēja KNAB.

Rīgas reģiona pārvaldes darbinieks bez iestādes vadītāja atļaujas savienojis valsts amatpersonas amatu ar apsarga un operatīvā darbinieka amatu trīs apsardzes uzņēmumos un mobilo sistēmu operatora amatu uzņēmumā ar tā laika nosaukumu «Vitronic Baltica un partneri». Pie fotoradaru uzstādītāja likumsargs strādāja no 2011.gada 21.novembra līdz 2012.gada 21.februārim.

Policistam kā valsts amatpersonai amatu savienošana bija pieļaujama, ja būtu saņemta noteiktās valsts amatpersonas rakstveida atļauja.

KNAB gan konstatēja, ka valsts amatpersonas amata savienošana ar minētajiem amatiem nav radījusi interešu konfliktu, jo policists nav veicis citas ar amata pienākumu pildīšanu saistītas darbības attiecībā uz apsardzes uzņēmumu «Vitronic Baltica un partneri».

Turklāt policists vēlāk ir saņēmis priekšnieka atļauju valsts amatpersonas amata savienošanai ar apsarga amatu vienā no uzņēmumiem.

Ņemot vērā iepriekšminēto, KNAB nolēma neuzsākt lietvedību administratīvā pārkāpuma lietā par valsts amatpersonai noteikto ierobežojumu un aizliegumu pārkāpšanu, bet policistam izteica mutvārdu aizrādījumu.

Jau vēstīts, ka KNAB nesen izteica aizrādījumu kādam Rīgas reģiona pārvaldes darbiniekam par piestrādāšanu bez priekšniecības atļaujas pie fotoradaru uzstādītāja uzņēmuma «V-Traffic» («Vitronic Baltica un partneri») un citos uzņēmumos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu