Pēdējo dienu notikumi Lībijā - "masu slaktiņš" (36)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Pret valdošo režīmu vērstajos protestos kopš otrdienas Lībijā dzīvību zaudējuši jau vismaz 200 cilvēki, vēsta BBC, atsaucoties uz mediķu un aculiecinieku sniegtajām ziņām. Reportieri no notikumu vietām BBC ziņo, ka nedēļas nogalē vērojama vardarbības eskalācija, armijai uzbrukusi bēru gājienam, pielietojot automātiskos ieročus.

"Mūsu pētnieks Lībijā apstiprinājis vismaz 104 cilvēku bojāeju," ziņu aģentūrai svētdien no rīta AFP telefoniski pavēstīja  starptautiskā cilvēktiesību aizstāvības organizācija "Human Rights Watch" (HRW). "Tomēr tas pilnībā neatspoguļo patieso situāciju, jo saziņa ar Lībiju ir ārkārtīgi apgrūtināta."

Āfrika un tuvo austrumu reģioni
Āfrika un tuvo austrumu reģioni Foto: TVNET

"Mēs esam ļoti nobažījušies, ka, pārtrūkstot sakariem ar Lībiju, šajā valstī patiesībā notiek katastrofa," viņš piebilda.

Kā jau ziņots, Lībijā naktī uz sestdienu atslēgts internets, varasiestādēm mēģinot izjaukt režīma pretinieku iespējas komunicēt un koordinēties.

Iedvesmojoties no protestiem Tunisijā un Ēģiptē, kuru rezultātā izdevās gāzt šajās valstīs gadu desmitiem pie varas esošus prezidentus, pret valdošo režīmu vērstas demonstrācijas pārņēmušas vairākas arābu valstis, tostarp arī Lībiju.

Lībijas līderis Muamars Kadafi pie varas atrodas kopš 1969.gada.

Komentāri (36)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu