Valdības māju sargājošu policistu aiztur par narkotiku tirdzniecību (404)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Dienā, kad par demisiju paziņoja iekšlietu ministre Linda Mūrniece (V), Rīgā aizdomās par narkotisko vielu tirdzniecību aizturēts Valsts objektu apsardzes birojā strādājošs policists. Valsts policijas priekšnieks Artis Velšs uzskata, ka pēdējā laika policistu aizturēšanas liecina, ka VP sākusi īpaši aktīvi strādāt, lai atbrīvotos no noziedzniekiem.

(pievienots VP priekšnieka komentārs)

Sargāja Ministru kabinetu

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka aizturētā policista dienesta pienākumos ietilpa arī Ministru kabineta ēkas apsardze. Likumsarga aizturēšanu šodien žurnālistiem apstiprināja Valsts policijas Galvenās kriminālpolicijas pārvaldes (GKrPP) priekšnieks Rauls Kviesītis. Pie aizturētā atrasti daži grami sintētisko narkotiku.

Šis nedēļas laikā ir jau vismaz piektais policists, kas aizturēts par dažādiem likumpārkāpumiem.

Kopumā lietā aizturētas divas personas. Otrs aizturētais agrāk jau ir sodīts saistībā ar narkotiku nelegālu apriti. Tieši no viņa narkotikas sākotnēji pircis policists.

Policijā nestrādā tikai noziedzinieki

Kā šodien notikušajā preses brīfingā norādīja VP priekšnieks Artis Velšs, pēdējā laika biežās policistu aizturēšanas liecina par to, ka VP sākusi īpaši aktīvi strādāt, lai atbrīvotos no noziedzniekiem un likumpārkāpējiem savās rindās. "Tas ir dabisks pašattīrīšanās process," norādīja Velšs.

 Problēmas ar negodprātīgiem policistiem esot bijušas vienmēr, taču patlaban tiek darīts viss iespējamais, lai šos gadījumus identificētu un atbildīgos darbiniekus sauktu pie atbildības. "Faktiski šī sabiedrībā pašreiz radītā vīzija, ka policijā ir milzīgas problēmas un strādā tikai noziedznieki, nav patiesa," apgalvoja VP priekšnieks.

Par zādzību no automašīnas aiztur divus policistus

Jau 17.februārī vēstījām, ka VP Rīgas reģiona policija, saņemot informāciju par kādā interneta portālā ievietotu video, kurā redzams, kā vīrieši policijas formās sākotnēji aplūko, bet pēc tam, iespējams, apzog automašīnu, dažu stundu laikā noskaidroja un aizdomās par zādzību no automašīnas aizturēja divus kārtībniekus.

Iereibuši policisti Jūrmalā

Savukārt pagājušajā piektdienā Jūrmalā uz ielas aizturēti divi dienesta formās ģērbušies Konvoja bataljona policisti spēcīgā alkohola reibumā, bet vakar Rīgā divus kārtībniekus aizturēja aizdomās par zādzību no automašīnas.

Ministre demisionē

Mūrniece,

vakar paziņojot par demisiju, premjeram šo lēmumu pamatojusi ar politisko atbildību, jo diemžēl atkal policijas darbinieki bijuši iesaistīti noziegumā.

Diskusijas par ministres atbildību bija arī pēc traģiskajiem notikumiem Jēkabpilī.

Jau ziņots, ka četri policisti 25.janvāra rītā veica bruņotu laupīšanu Jēkabpils spēļu zālē "Fēnikss" un bēgot sāka šaut uz viņus ķerošajiem kolēģiem. Apšaudē gāja bojā Viesītes policijas iecirkņa vecākais inspektors Andris Znotiņš, kurš centās aizturēt laupītājus, bet vēl divi likumsargi tika ievainoti. Visi uzbrukuma līdzdalībnieki ir apcietināti.

Komentāri (404)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu