Ledus skulptūru festivāls, "Saxophonia" u.c. brīvdienu ceļvedī (8)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Jelgavā notiek starptautisks ledus skulptūru festivāls, Rīgā – saksofonmūzikas festivāls "Saxophonia 2011" un "Fosforfests", kā arī tiek atklāts VEF iekštelpu skeitparks, televīzijas tiešraidē tiek noskaidroti vēl pieci nacionālā "Eirovīzijas" fināla dalībnieki... Izklaides joprojām netrūkst. Laipni lūgts TVNET nedēļas nogales ceļvedī!

Starptautiskais ledus skulptūru festivāls

Jelgavas Uzvaras parkā no šodienas līdz svētdienai norisinās 13. starptautiskais ledus skulptūru festivāls. Šogad tajā piedalās rekordliels pasaulē atzītu mākslinieku skaits no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Nīderlandes, Francijas, Bulgārijas, Ukrainas, Ungārijas, Somijas, Īrijas un Lielbritānijas. Apmeklētājiem Uzvaras parks būs atvērts no šodienas, 11. februāra, pulksten 16, savukārt 12. un 13. februārī – no pulksten 10. Ar tumsas iestāšanos katru stundu būs vērojamas skulptūru muzikālās gaismu spēles, bet

deviņos vakarā visas skulptūras izgaismosies sinhronizētā mūzikas, gaismas un pirotehnikas šovā.

Šodien, 11. februārī, ar deju studijas "Benefice" un horeogrāfes Annikas Andersones uzvedumu pulksten 18.30 plānots 13. starptautiskā Ledus skulptūru festivāla atklāšanas un apbalvošanas pasākums. Pirmajā festivāla dienā uzstāsies dziedātājs Andris Ērglis, bet perkusiju grupa "Samba de Riga" gādās par šovu un performanci kopā ar lietuviešu dūdu meistaru un multimākslinieku Vili Matuti.

12. februārī parkā notiks Valentīndienas ieskaņas pasākums un līdztekus skulptūru apskatei būs iespēja baudīt baudīt Ivo Fomina sniegumu, bet 13. februārī iecerēta ģimenes diena. Pulksten 12 un 14 mazākie apmeklētāji varēs sekot līdzi Rīgas Leļļu teātra izrādei "Sals un zaķis", pulksten 18 uz skatuves ar koncertprogrammu kāps brāļi Riči, bet pulksten 18.50 – Aija Andrejeva jeb Aisha.

Biļetes nopērkamas pie ieejas Uzvaras parkā, Jelgavas kultūras nama kasē un "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī bilesuparadize.lv.

Festivāls "Saxophonia 2011"

Šajā nedēļas nogalē notiks pirmie divi saksofonmūzikas festivāla "Saxophonia 2011" koncerti. Šodien, 11. februārī, plkst. 19.30 Lielajā ģildē (Amatu 6) "Sinfonietta Rīga" pirmo reizi spēlēs Aināra Rubiķa vadībā. Dzirdēsim saksofonista Ginta Pabērza solo Boba Mincera kompozīcijā "Koncertīno tenorsaksofonam". Savukārt Arvīds Kazlauskis būs solists Franka Martēna "Balādē" altsaksofonam. Veseli četri saksofoni uzstāsies kā solistu kvartets amerikāņu meditatīvā minimālista Filipa Glāsa "Koncertā saksofonu kvartetam un orķestrim". Koncertā piedalīsies Rīgas saksofonu kvartets.

Savukārt rīt, 12. februārī, plkst. 19.30 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā (Jāņa 7) pasaules pirmatskaņojumu piedzīvos Kristapa Pētersona "Elle" saksofonam, jauktam korim un ērģelēm.

Biļetes nopērkamas "Biļešu paradīzes" kasēs, kā arī bilesuparadize.lv.

"Fosforfests – tas nav dzintars"

Edgars Rubenis
Edgars Rubenis Foto: TVNET

Šodien, 11. februārī, no plkst. 20 "Radisson Blu Hotel Latvija" (Elizabetes 55) pagrabus pieskandinās jauns mūzikas festivāls "Fosforfests – tas nav dzintars". Festivālā uzstāsies "Satellites LV", "Riga Metro", Goran Gora, "Inokentijs Mārpls", atkalapvienojusies grupa "HMP?", "Gaserata", "Das Sonntags Legion", Kārlis Kazāks, Andris Grīva, Edgars Rubenis, “VIPP Basbočka” u.c. Muzikāli izpaudīsies arī diskžokeji Uldis Rudaks, Toms Grēviņš, "2 Instrumenti"... Paredzēti arī dažādi priekšnesumi - sienu gleznojumi, līnijdejas, Latvijas Mākslas akadēmijas studentu modes skates u.c.

Biļetes būs nopērkamas pie ieejas pasākumā.

VEF iekštelpu skeitparka atklāšana

Rīt, 12. februārī, vēsturiskajā rūpnīcas VEF teritorijā tiks atklāts brīvā laika centrs ar 500 kvadrātmetrus lielām pasaules līmeņa vienlaidus parka konstrukcijām. Skeitparks ar neoficiālo nosaukumu "5. korpuss" darbojās kopš 2010. gada februāra, pulcējot gan skeitbordistus, gan BMX un MTB freestyle braucējus un inline skrituļslidotājus, kā arī dažādu tematisku pasākumu apmeklētājus. Tieši pēc gada parks piedzīvo atklāšanu pavisam citā līmenī: ar pilnībā pārbūvētām konstrukcijām, augstāku sarežģītības pakāpi, braukšanas iespēju daudzveidību un labiekārtotām telpām. Parka "nagla" ir bowl jeb baseins – konstrukcija, kas iezīmēja skeitborda vēstures attīstību 70. gados Kalifornijā un arī mūsdienās piedāvā raideriem iespēju attīstīt augsta līmeņa trikus un adrenalīna pilnas treniņa un sacensību sesijas.

Sākot ar plkst. 14 parks tiks atklāts ar ekstrēmo sporta veidu sacensībām četrās disciplīnās: skeitbords, BMX freestyle, MTB freestyle un inline. Par balvām cīnīsies sportisti, kas reģistrēsies turpat uz vietas. Pēc sacensībām sagaidāms vērienīgs afterparty līdz pat rītam. Publiskai braukāšanai skeitparks tiks atvērts no pirmdienas, 14. februāra.

Skeitparka atrašanās vieta ir VEF teritorijā, no Brīvības ielas puses – aiz SEB bankas ēkas, blakus klubam "Godvil".

Pasākumi ziemas prieku baudītājiem

Rīt, 12. februārī, no plkst. 11 Līgatnes dabas takās norisināsies Gaujas nacionālā parka fonda balvas izcīņa meža biatlonā. Meža biatlonam Gaujas nacionālajā parkā ir senas tradīcijas. Sacensības notiek jau kopš 1975. gada. Agrāk tika šauts pat ar medību bisēm, taču nu jau sesto gadu sacensību dalībnieki šauj mērķos krāsainas lodītes ar peintbola šautenēm.

Sacensībām var pieteikt komandu ar neierobežotu dalībnieku skaitu. Ar sacensību nolikumu un pieteikšanās iespējām interesenti var iepazīties www.daba.gov.lv un www.celodaba.lv.

Jo atraktīvāk, jo labāk
Jo atraktīvāk, jo labāk Foto: val-gardena.com

Savukārt svētdien, 13. februārī, no plkst. 14 līdz 17 Rīgas Uzvaras parka distanču slēpošanas trasē jau otro gadu pēc kārtas notiks Latvijas Leļļu teātra organizētais aktīvās atpūtas pasākums ģimenēm "Jautrā olimpiāde".

"Jautrās olimpiādes" galveno distanci "Starts fantāzijai!", kurai starts tiks dots plkst. 15, vadīs olimpiskās medaļas ieguvējs Mārtiņš Rubenis. 500 metrus garā apļa veikšanā ātrumam šoreiz nebūs nozīmes, jo šajā reizē visu izšķirs atraktivitāte un radošums. Sacensību dalībnieki aicināti padomāt par interesantiem tērpiem un transportlīdzekļu noformējumiem, jo oriģinālāko risinājumu autorus gaida vērtīgas balvas. Tiks piešķirta balva arī kategorijā "Krāšņākā ģimene", kā arī žūrijas specbalva. "Starts fantāzijai!" paredzēts visai ģimenei, bet plkst. 16 notiekošais "Mammu un tētu daiļkrišanas čempionāts" spēkos un talantos liks mēroties tieši vecākiem.

Bērniem Uzvaras parkā visa pasākuma laikā darbosies dažādas sniega atrakcijas, ko vadīs Latvijas Leļļu teātra aktieri.

Ieeja pasākumā bez maksas.

Pirmizrādes kinoteātros "Citadele" un "Rīga"

Džuliana Mūra filmā "Bērniem viss kārtībā"
Džuliana Mūra filmā "Bērniem viss kārtībā" Foto: Kadrs no filmas

Šodien, 11. februārī, kino "Citadele" (13. janvāra ielā 8) sāk izrādīt uzreiz četras jaunas filmas: Lizas Holodenko komēdiju/drāmu par divām māmiņām viendzimuma laulībā "Bērniem viss kārtībā" ("The Kids are All Right") ar Džulianu Mūru vienā no galvenajām lomām, Deivida O. Rasela biogrāfisko drāmu par bokseri Mikiju Vordu "Cīnītājs" ("The Fighter") ar Marku Vālbergu galvenajā lomā, Ivana Reitmana romantisko komēdiju "Nekādu saistību" ("No Strings Attached") ar Natāliju Portmani galvenajā lomā un Volta Disneja studijas animācijas filmu "Sapinušies" ("Tangled").

Biļetes nopērkamas kino "Citadele" kasēs un forumcinemas.lv.

Savukārt rīt, 12. februārī, kino "Rīga" (Elizabetes 61) sāk izrādīt animācijas filmu par vilku pāri "Alfa un Omega" ("Alpha and Omega").

Biļetes nopērkamas kino "Rīga" kasē.

Pasākumi klubos un krogos

Bites blūza klubā (Dzirnavu 34a) šovakar, 11. februārī, uzstāsies "Bite's Blues Band", bet rīt, 12. februārī, "Latvian Blues Band".

"Bubamara" (Audēju 8) šovakar, 11. februārī, uzstāsies "Sound Religion" un Nils Īle, bet rīt, 12. februārī, spēlēs DJ Joseph.

"Cocoloco" (Pēterbaznīcas 17) šovakar, 11. februārī, spēlēs DJ DUBra, bet rīt, 12. februārī, DJ Viesturs.

"Cuba Cafe" (Jauniela 15) šovakar, 11. februārī, spēlēs DJ Rudd, bet rīt, 12. februārī, DJ Carlo.

"Depo" (Vaļņu 32) šovakar, 11. februārī, notiks pasākums "Bob Marley Birthday Party", kurā uzstāsies "Zeroscape" (Kanāda) un "Kuchenbeat", kā arī spēlēs DJ Kone un DJ Betons, bet rīt, 12. februārī, uzstāsies "The Snips" un "Tabea Thoren", kā arī spēlēs DJ Mārtiņš.

"I Love You" (Aldaru 9) šovakar, 11. februārī, spēlēs DJ Kārlis Dagilis, bet rīt, 12. februārī, uzstāsies "Sus Dungo".

"Leningrad" (Kalēju 54) šovakar, 11. februārī, spēlēs DJ Ma.Be., bet rīt, 12. februārī, DJ Čipsis un Dullais.

"Voiceks Voiska"
"Voiceks Voiska" Foto: Valerija Vorobjova

LMA Studentu klubā (Raiņa 23) šovakar, 11. februārī, notiks grupu "Voiceks Voiska" un "Zig Zag" koncerts.

"Melnajā piektdienā" (Brīvības 193c) šovakar, 11. februārī, notiks dubstep, jungle, industrial techno pasākums "Drumatic 3".

"Nabaklab" (Z. A. Meierovica 12) šovakar, 11. februārī, būs pankroka vakars, kurā uzstāsies "IQ Zero" (Igaunija), "Gabbers" u.c., bet rīt, 12. februārī, notiks ar drēbēm mainīšanās pasākums Valentīndienas noskaņās "Swaparama".

"Pulkvedim neviens neraksta" (Peldu 26/28) šovakar, 11. februārī, spēlēs DJ Artis Volfs (augšstāvā) un DJ Toms un DJ Maija (apakšstāvā), bet rīt, 12. februārī, spēlēs DJ Vital (augšstāvā), savukārt apakšstāvā notiks pasākums "Feel the Groove", kurā spēlēs DJ Mike Discoid, DJ Gilen Degaar, DJ Dmitry Dubrow un DJ Dmitriy Bamboviy.

TV nedēļas nogalē

Šodien, 11. februārī, plkst. 21.05 LNT demonstrēs Toma Deja 2002. gada policijas komēdiju "Policistu šovs" ("Showtime") ar Robertu de Niro un Ediju Mērfiju galvenajās lomās.

Rīt, 12. februārī, plkst. 20.20 un svētdien, 13. februārī, plkst. 13 TV3 demonstrēs Džeimsa Kamerona 1997. gada romantisko drāmu "Titāniks" ("Titanic") ar Leonardo di Kaprio un Keitu Vinsletu galvenajās lomās.

Lauris Reiniks
Lauris Reiniks Foto: LETA

Rīt, 12. februārī, plkst. 21.20 LTV1 būs vērojams "Eirodziesmas 2011" otrais pusfināls, kurā tiks demonstrēti jau iepriekš ierakstīti klipi ar Laura Reinika, "Triānas parka", "Crazy Dolls", "Musiqq" un vēl citu pretendentu uz "Eirovīzijas" nacionālo finālu uzstāšanos, kā arī, protams, notiks balsošana.

Rīt, 12. februārī, plkst. 22.40 LNT demonstrēs Džima Džārmuša 2005. gada komēdiju/drāmu "Salauztie ziedi" ("Broken Flowers") ar Bilu Meriju galvenajā lomā.

Svētdien, 13. februārī, plkst. 20.40 TV3 demonstrēs Martina Kempbela 1995. gada asa sižeta filmu "Zeltacs" ("GoldenEye") ar Pīrsu Brosnanu galvenajā jeb Džeimsa Bonda lomā.

Svētdien, 13. februārī, plkst. 21.35 LTV1 demonstrēs Ričarda Lagravensa 2007. gada romantisko drāmu "P.S. Es mīlu Tevi" ("P.S. I Love You") ar Hilariju Svonku galvenajā lomā.

PAR VĒL CITĀM IZKLAIDES IESPĒJĀM VAR UZZINĀT TVNET PASĀKUMU AFIŠĀ UN NOTIKUMU SADAĻĀ. KATRS LASĪTĀJS AICINĀTS KOMENTĀROS IETEIKT VĒL KĀDU PASĀKUMU VAI ATPŪTAS IESPĒJU ŠAJĀ NEDĒĻAS NOGALĒ!

TVNET arī aicina interesantākos nedēļas nogales izklaides momentus nofilmēt ar savu mobilo telefonu, lai pēc tam, izmantojot mobilo internetu, ātri un ērti atsūtītu video mums uz e-pasta adresi: reportieris@tvnet.lv. Labākajiem Latvijas mobilajiem reportieriem paredzētas iknedēļas balvas - mobilie tālruņi un bezmaksas internets telefonā!

Komentāri (8)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu